Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmen tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman? Sözleşmeli öğretmen tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

Sözleşmeli 20 bin öğretmen tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 2019 Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman? sorusu sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra merakla araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığının 2019 yılında 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 15 Ocak 2019 salı günü açıklandı. Mülakat sonuçlarından sonra öğretmen adayları 2019 Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman? sorusunu sorgularken Sözleşmeli 20 bin öğretmen tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenleri de araştırıyor. İşte merak edilen detaylar...

Haberimizde "2019 Sözleşmeli öğretmen tercihleri ne zaman?" sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Yazımızda onbinlerce öğretmen adayının merak ettiği Sözleşmeli 20 bin öğretmen tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenleri derledik. 15 Ocak salı günü açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra adı açıklanan 20 bin öğretmen adayı için ikinci aşama başlayacak. Sözleşmeli öğretmen tercihleri başlayacak. 28 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında sözleşmeli öğretmen tercihleri başlayacak. İşte 2019 Sözleşmeli öğretmen tercihleri hakkında merak edilenler...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının 15 Ocak 2019 tarihinde https://mebbs.meb.gov.tr/ adresi üzerinden açıklanacaktır.

2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ NE ZAMAN? 

Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri: 28 Ocak - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak.

2019 ATAMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

Öğretmen atamaları se 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

19-01/14/2019-sozlesmeli-ogretmen-tercihleri.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARINDA BRANŞLARA GÖRE DAĞILIM

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor.

Sınıf öğretmeni 3 bin 47 kişi istihdam alınacak

İngilizce öğretmeni 2 bin 38 kişi istihdam alınacak

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 1.910 kişi istihdam alınacak

Okul öncesi öğretmeni 1.601 kişi istihdam alınacak

İlköğretim matematik öğretmeni 1.401 kişi istihdam alınacak

Türkçe öğretmeni 1.093 kişi istihdam alınacak Rehberlik öğretmeni 1.056 kişi istihdam alınacak

Özel eğitim öğretmeni 1.002 kişi istihdam alınacak

Fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmeni 919 kişi istihdam alınacak

Beden eğitimi öğretmeni 845 kişi istihdam alınacak.

19-01/14/sozlesmeli-20-bin-ogretmen-tercihlerinde-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

AÇIKTAKİ ÖĞRETMENLER BİTMİYOR

Bakan Selçuk ‘’Bakanlığımızca 2019 yılı Şubat ayında 20 bin öğretmenin atanması planlanmıştır. Daha sonraki yıllar için bir planlama yapılması mümkün olamamaktadır. Kontenjanlar ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen yerler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlardaki doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir” dedi.

CHP’li Gürer ise Türkiye’de 100 bine yakın öğretmen açığının bulunduğunu savunarak, ‘’20 bin öğretmen ataması ile bu açık kapanmaz. Ücretli, sözleşmeli ve vekil adı altında yapılan atamalara da artık son verilmelidir. Boş kadrolar doldurulmalı ve tek kadrolu öğretmen uygulamasına geçilip sözleşmeli ve vekil öğretmenler de kadroya alınmalıdır” açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN