Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman? Öğretmen adayları atama sonucunu bekliyor

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman? Öğretmen adayları atama sonucunu bekliyor

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açılanacak? 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında sözleşmeli öğretmenlik tercihlerini yapan adaylar, tercihlerin sonucunda atama sonuçlarının ne zaman belli olacağını merak ediyor. 2019 yılında sözleşmeli öğretmenlik atamalarında yaklaşık 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı açıklanmıştı. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ve atama yerlerine ilişkin detaylar haberimizde.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman belli olacak sorusu, 28 Ocak-1 Şubat tarihlerinde tercih yapan adaylar tarafından sıkça sloruluyor. MEB yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen ataması yapacağını duyurmuştu. 15 Ocak tarihinde yazılı sınava giren adaylar da, bu duyurunun ardından sözleşmeli öğrtemen ataması tercihinde bulunmuştu. 2019 yılı sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ve yerlerine dair detaylar Karar.com'da.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI | 2019

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı duyurda 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurmuştu. Ardından izleyen süreçte 15 Ocak'ta yazılı sınav sonuçlarını öğrenen adaylar, 28 Ocak - 1 Şubat itibariyle de atama terichlerinde bulundu. Tercih sonuçları sona erdikten sonra 7 Şubat 2019 tarihinde sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklanacak.

ÖĞRETMENLİK ATAMASI'NA DAİR BİLİNMESİ GEREKENLER

1- Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınav başarı puanı kaçtır?

Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.

2-Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlar en fazla kaç eğitim kurumu tercihinde bulunabilir?

Sözleşmeli öğretmenliğe atanma isteğinde bulunanlara 20 tercih hakkı verilir. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtir. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde atamaları yapılmaz.

3- Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucuna itiraz edilebilir mi?

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınavına katılan adaylar istemeleri halinde sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasını takiben duyuruda belirtilen süre içinde sınava girilen sınav merkezinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu itirazlar sözlü sınav komisyonunca incelenerek oy çokluğu ile karara bağlanır. İtiraz sonuçları, ilgili il millî eğitim müdürlüklerince itiraz sahiplerine duyurulur.

4- Sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları hangi konularda yapılır?

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sözlü sınav konuları ve ağırlıkları şunlardır:

a) Eğitim bilimleri ve genel kültür: %20,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü: %20,

c) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti: %20,

ç) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı: %20,

d) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri: %20.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı uygulama sistemi MEBBİS'e nasıl giriş yapılır? MEBBİS’e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor.

Öncelikli adım MEBBİS’E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Mebbis şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS’te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir.

BRANŞLARA GÖRE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAĞILIM

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor.

Sınıf öğretmeni 3 bin 47 kişi istihdam alınacak

İngilizce öğretmeni 2 bin 38 kişi istihdam alınacak

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 1.910 kişi istihdam alınacak

Okul öncesi öğretmeni 1.601 kişi istihdam alınacak

İlköğretim matematik öğretmeni 1.401 kişi istihdam alınacak

Türkçe öğretmeni 1.093 kişi istihdam alınacak Rehberlik öğretmeni 1.056 kişi istihdam alınacak

Özel eğitim öğretmeni 1.002 kişi istihdam alınacak

Fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmeni 919 kişi istihdam alınacak

Beden eğitimi öğretmeni 845 kişi istihdam alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN