Abdullah Avcı Trabzonspor'un tarihine geçti! 57 yıllık kulüp tarihinde bir ilk...

Abdullah Avcı Trabzonspor'un tarihine geçti! 57 yıllık kulüp  tarihinde bir ilk...

Dün akşam evinde Galatasaray'a 1-5 mağlup olan Trabzonspor'da Abdullah Avcı, bordo-mavili ekibin başında en çok 5 gollü yenilgi alan teknik adam olarak tarihe geçti.

FURKAN UZUN

Süper Lig'in 21. hafta karşılaşmasında dün akşam evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk eden Trabzonspor, rakibine 1-5 mağlup olarak tarihi bir hezimete uğradı. Abdullah Avcı, sarı-kırmızılı ekip karşısında alınan 5 gollü tarihi yenilgiyle bordo-mavili ekibin tarihine geçti.

Trabzonspor'a imza attığı günden bu yana bordo-mavili takımda üç kez 5 gollü yenilgi alan Abdullah Avcı, bu alanda bir ilke imza atarak Karadeniz ekibinin tarihinde en fazla 5 gollü yenilgi alan ilk ve tek teknik adam oldu.

Bordo-mavili ekip, geçen sezon deplasmanda Antalyaspor'a 5-2 Alanyaspor'a ise 5-0 mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Avcı öncesinde Giray Bulak, İstanbulspor ve Fenerbahçe'den 5 gollü yenilgiler alarak bordo-mavili ekibin tarihinde en çok 5 gollü yenilgi alan teknik adam konumunda bulunuyordu.

Dün akşam Galatasaray karşısında alınan yenilgiyle Avcı, Bulak'ı geride bıraktı ve bordo-mavili ekibin tarihinde en çok 5 gollü yenilgi alan teknik adam oldu.

DERBİLERDE SINIFTA KALDI: SADECE 2 GALİBİYET

Öte yandan bordo-mavili ekip, Abdullah Avcı yönetiminde derbilerde iç sahadaki başarısız görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Avcı yönetiminde iç sahada 8 derbi maçına çıkan Karadeniz ekibi bu karşılaşmalarda yalnızca 2 galibiyet alırken sahadan 3 kez beraberlikle 3 kez ise yenilgi ayrıldı.

Avcı ayrıca Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde 'derbilerde' en farklı yenilgiyi alan Trabzonspor teknik adamı olarak tarihe geçerken bordo-mavili ekip dün akşam alınan tarihi hezimet ile 22 yıl aradan sonra evinde bir ezeli rakibinden 5 gol yedi.

Fırtına son olarak 20 Ocak 2002'de Avni Aker Stadyumu'nda Beşiktaş karşısında 5 gollü yenilgi almıştı.

Karadeniz ekibi, Avcı göreve gelmeden hemen önce 2018-2020 yılları arasında iç sahada 8 derbi maçına çıkarken bu karşılaşmalarda 6 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN