Artan vakalar Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi ev sahipliğinden edebilir

Artan vakalar Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi ev sahipliğinden edebilir

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'de artan vakalar nedeniyle ülkesinde oynanması önerisinde bulundu. İngiliz Futbol Federasyonu ise karşılaşmaya ev sahipliği yapmak için UEFA'ya başvurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Londra, artan koronavirüs vakası nedeniyle Türkiye’yi kırmızı listeye aldı. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise bu gelişmenin ardından Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere’de oynanması yönünde çağrıda bulundu.

29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finaline İngiltere’nin ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, son kararın UEFA’ya ait olduğunu ifade etti. 

İngiltere’nin en büyük kulüplerinden Chelsea ve Manchester City’nin 29 Mayıs’ta oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finali, Türkiye’deki koronavirüs vakalarının en yüksek olduğu İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. 

İNGİLTERE'DEN UEFA'YA BAŞVURU

İngiltere Futbol Federasyonu, Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nin İngiltere'ye alınması için UEFA'ya başvurdu. 

TAKIMLARDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Konuya ilişkin Chelsea ve Manchester City'den henüz açıklama yapılmazken İngiliz basınında yer alan haberlerde, Premier Lig takımlarından Aston Villa'nın karşılaşmanın Villa Park Stadı'nda sınırlı sayıda taraftarla oynanması için İngiliz Futbol Federasyonu ve UEFA'ya başvurduğu kaydedildi. 

NE YAŞANDI?  

Koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası seyahatlere yönelik kısıtlamalar uygulayan İngiltere hükümeti, bugün Türkiye'yi seyahat listesinde orta riskli gruptan çıkararak, en yüksek riskli grup olan kırmızı listeye aldı. Türkiye’nin yanı sıra Maldivler’in de kırmızı listeye alındığı açıklandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN