Avrupa'yı sallayan ilk Galatasaraylı Sabri Mahir Bey'in bilinmeyen hikayesi

Avrupa'yı sallayan ilk Galatasaraylı Sabri Mahir Bey'in bilinmeyen hikayesi

Türk spor tarihi birbirinden ilginç hikayelerle dolu. Ancak bizler medyatik ve popüler yapılmış biyografilerden haberdarız. Karar TV'de yayınlanan Topsuz Alan, tarihin tozlu rafları arasında kalmış ancak tarihçilerin bildiği bir hikayeyi gün yüzüne çıkarıyor: Sabri Mahir Bey...

Sabri Mahir Bey, ressam olma hayaliyle geldiği İstanbul'da Galatasaray Lisesi'ne kayıt yaptırarak buradaki futbol takımının sol açık oyuncusu olma şansını elde etmişti. Gösterdiği futbol performansından çok maçlardaki 'atarlı' tavırlarıyla seyircilerin dikkatini çekiyordu.

Rum Elpis ve Struggles takımları ile oynanan maçlarda çıkardığı kavgalar sonucunda İstanbul Hükümeti'nin dikkatini çekmişti.

Dönemin etkin yazarlarından Tevfik Fikret'in Galatasaray Lisesi Müdürlüğü'nden uzaklaştırılması üzerine kararı protesto etmek için gençleri örgütleyen Sabri Mahir Bey'in peşine polis düşer. Ve kahramanımız soluğu Fransa'da alır. 

Böylece her dakikası heyecan dolu film gibi çarpıcı bir hikaye başlar...

Spor tarihi üzerine çalışan Burak Tut, Diyarbakır'dan başlayıp, Fransa, İngiltere ve Almanya'ya uzanan Sabri Mahir Bey'in hikayesini anlatıyor:

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN