Trendyol Süper Lig ekiplerinden Başakşehir, Krzysztof Piatek'in ayrılığı sonrası hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarına başladı. Süper Lig ekibi Serie A takımı Roma'nın deneyimli forbetini gözüne kestirdi.
Süper Lig ekiplerinden RAMS Başakşehir, hücum hattına önemli bir takviye yapmaya hazırlanıyor. İstanbul temsilcisi, Serie A ekiplerinden Roma'da forma giyen Eldor Shomurodov’un transferinde sona geldi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre taraflar büyük oranda anlaşma sağladı.La Gazzetta dello Sport’un geçtiği habere göre, Başakşehir ile Roma arasındaki görüşmelerde büyük aşama kaydedildi ve transfer kısa süre içinde resmiyet kazanabilir. Haberde, 29 yaşındaki Özbek golcü için İstanbul ekibinin 8 ila 10 milyon euro arasında bir bonservis bedelini gözden çıkardığı belirtildi.
Transferin tamamlanması durumunda Eldor Shomurodov, Başakşehir tarihinin en pahalı oyuncusu olacak. Krzysztof Piatek'in takımdan ayrılmasıyla birlikte gol yollarında yeni bir lidere ihtiyaç duyan turuncu-lacivertliler, bu transferle ciddi bir güç kazanmayı hedefliyor.
Shomurodov, geçtiğimiz sezon Roma formasıyla 37 resmi maçta görev aldı ve 7 gol, 5 asistlik performans sergiledi. 1.90 boyundaki santrfor, güçlü fiziği ve ceza sahası içindeki etkinliğiyle tanınıyor. Kariyerinde daha önce Özbekistan'da Mashal ve Bunyodkor, Rusya'da Rostov, İtalya'da ise Genoa, Spezia ve Cagliari formaları giydi.