Beşiktaş puan için Almanya’da

Beşiktaş puan için Almanya’da

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6’ncı hafta mücadelesinde Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a konuk olacak. 5 yenilgi ile gruptan çıkma şansını yitiren teknik direktör Sergen Yalçın’ın öğrencileri, zorlu müsabakada ilk puanını almanın hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. hafta mücadelesinde bugün Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a konuk olacak.

Signal Iduna Park’taki karşılaşma saat 23.00’te başlayacak. Müsabakayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier’in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni yapacak. Jeremy Stinat ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde umduğunu bulamayan ve tarihinin en kötü Avrupa dönemlerinden birini geçiren Siyah-Beyazlı takım, C Grubu’nda oynadığı 5 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Sahasında Borussia Dortmund’a 2- 1 yenilen Beşiktaş, deplasmandaki Ajax mücadelesinden de 2-0 mağlup ayrıldı. Beşiktaş, Sporting Lizbon’a ise 4-1 ve 4-0 yenilirken, grupta oynadığı son maçta da Ajax’a İstanbul’da 2-1 mağlup oldu. Şu ana dek puan dahi alamayan ve gruptan çıkma şansını daha önce yitiren Beşiktaş, bugün oynanacak karşılaşmada hem ilk galibiyetini hem de ilk puanlarını almaya çalışacak. Siyah-Beyazlı ekip grupta son sırada yer alırken, oynadığı 2 karşılaşmayı kazanıp 3’ünde de yenilen Borussia Dortmund 6 puanla 3. sırada yer alıyor. Katıldığı son Şampiyonlar Ligi organizasyonunda grup mücadelesini yenilgisiz tamamlayan Beşiktaş, bu performansıyla Türk futbol tarihine geçti.

Siyah-Beyazlı ekip, deplasmandaki son galibiyetini 2018-2019’da Sarpsborg’u 3-2 yenerek elde etti. Siyah-Beyazlı ekip, Borussia Dortmund karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 115. kez deplasman mücadelesine çıkacak. Siyah-Beyazlı takım, dış sahadaki 114 karşılaşmadan 27’sini kazandı. Rakiplerine konuk olduğu 21 maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, 66 müsabakada ise yenildi.
Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan 5 oyuncu bugün oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Kasımpaşa maçının son dakikasında sakatlanarak sahadan sedyeyle ayrılan Georges-Kevin N’Koudou’nun yanı sıra tedavileri devam eden Mert Günok, Gökhan Töre, Miralem Pjanic ve Alex Teixeira da bugünkü karşılaşmada görev yapamayacak.

CENK ADIM ADIM KARTAL’A

Beşiktaş’ın ocak ayındaki ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği Cenk Tosun İngiliz ekibi Everton ile görüşme gerçekleştirildi. İngiliz kulübü, 30 yaşındaki yıldız golcü için Beşiktaş’tan 3 milyon euro talep etti. Siyah-Beyazlı kurmaylar ise bu rakamı yüksek bularak indirime gidilmesini talep etti. Bunun yanında Beşiktaş, Cenk’in yarım sezonluk ücretini de üstlenecek. 2022 yılının haziran ayında sözleşmesi sona erecek Cenk Tosun için Beşiktaş yönetiminin 1.3 milyon euro civarında bir bonservis teklif ettiği de gelen haberler arasında. Beşiktaş yönetimi, bu transferi 1.5 milyon euro civarında bitirmeyi planlıyor.

YALÇIN’DAN ÖZEL ROTASYON

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam C Grubu 6. maçında Borussia Dortmund’la karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılarda bu mücadele öncesinde teknik ekip kadroda değişikliğe gitme kararı aldı. Teknik ekibin ilk olarak son haftalardaki düşüşü nedeniyle Welinton yerine stoper hattında Francisco Montero’ya şans vermesi planlanıyor. Son lig mücadelesinde performansıyla beklentilerin altında kalan Rıdvan Yılmaz’ın yerine Umut Meraş’ın geçmesi bekleniyor. Orta alan 3’lüsünde de değişiklik yapmayı düşünen teknik ekip; Josef de Souza ve Can Bozdoğan’ı 11’de tutup Atiba Hutchinson’a şans vermesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise değişiklik beklenmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN