Beşiktaş’ta sistem çöktü

Beşiktaş’ta sistem çöktü

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 2’nci haftasında deplasmanda 3-0 öne geçtiği maçta Corendon Alanyaspor ile 3-3 berabere kaldı. Siyah-Beyazlı ekip, mücadeleyi yüzde 17 topla oynama oranı ile tamamlarken ikinci yarıda yalnızca 39 isabetli pas yapabildi.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Spor Toto Süper Lig’in 2. Haftasında Corendon Alanyaspor deplasmanında 3-0 öne geçmesine rağmen sahadan 3-3’lük beraberlik ile ayrılan Beşiktaş’ta teknik direktör Valerien Ismael’in sistemi çöktü. Emrecan’ın gördüğü kırmızı kart ile 37. dakikadan itibaren karşılaşmayı 10 kişi sürdüren Siyah-Beyazlılar, istatistik açısından oldukça kötü bir tablo çizdi. Karşılaşmayı 121 isabetli pas ile tamamlayan Ismael’in ekibi, 2014-15 sezonundan bu yana yakaladığı en düşük isabetli pas sayısına ulaştığı maçı oynadı. Bunun yanı sıra Beşiktaş maç genelinde yüzde 22 topa sahip olma oranıyla oynarken, karşılaşmanın ikinci devresinde yüzde 17 topa sahip olma oranı 39 isabetli pas istatistikleriyle maçı tamamladı.

Beşiktaş’ın özellikle ikinci yarıdaki oyunu büyük eleştiri aldı. Siyah-Beyazlılar, ikinci yarıda yüzde 17 topla oynama oranıyla maçı tamamlarken, rakip kaleye yalnızca 1 isabetli şut attı. 45 dakikalık bölümde Siyah-Beyazlılar isabetli orta yapamadı. Beşiktaş’ın rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı ise 3’te kaldı. Gol beklenti oranı 0.03 olan Beşiktaş, 45 dakika boyunca sadece 39 isabetli pas yapabildi. Bu veri Süper Lig tarihine de geçti.

Sahada 1 kişi eksik olmasına rağmen ikinci yarının büyük bölümünde skor avantajını korumayı başaran Beşiktaş’ta yeni transfer Romain Saiss, ev sahibi Alanyaspor’un büyük baskısıyla karşılaştı. 80. dakikada Yusuf’un kafa vuruşuna Ersin’i geçen topu çizgi önünden uzaklaştıran Saiss, 1 dakika sonra büyük şanssızlık yaşadı. Saiss, çizgiden çıkardığı toptan sadece 1 dakika sonra kendi kalesine gol attı. Oğuz’un ortasında ön direkteki Saiss ters bir kafa vuruşuyla yakın köşeden kendi ağlarını buldu ve takımını 1 dakika önce ipten alırken hemen ardından büyük üzüntü yaşadı.

Öte yandan Beşiktaş’ın Alanyaspor maçından önce kırmızı kart gördüğü, kendi kalesine gol attığı ve penaltı golü yediği son Süper Lig karşılaşması, Şubat 2011’de 4-2 kaybettiği Fenerbahçe derbisiydi. Söz konusu karşılaşmada Necip Uysal kendi kalesine gol kaydetmiş, Ferrari, kırmızı kart görmüş ve Alex, penaltı golü kaydetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN