Brezilyalı efsane Mario Zagallo için 3 günlük yas ilan edildi

Brezilyalı efsane Mario Zagallo için 3 günlük yas ilan edildi

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, teknik direktör ve koordinatör olarak 4 Dünya Kupası kazanan Mario Zagallo'nun ölümü üzerine ülkede 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Brezilya'nın efsanesi olarak tarihe adını yazdıran Mario Zagallo'nun 92 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, "Ebedi Mario Zagallo'nun anısına, ülkede 3 günlük resmi yas ilan edildi" dedi.

yeni-proje-1.jpg

'O TÜM ZAMANLARIN EN İYİ ANTRENÖRLERİNDEN BİRİYDİ'

Lula da Silva, Zagallo'nun tüm zamanların "en güçlü" kadrosu olarak bilinen Brezilya Milli Takımı'nın hocası olduğunu belirterek, "O, tüm zamanların en iyi futbolcularından ve antrenörlerinden biriydi, harika bir kazanandı ve Brezilya'nın sembolüydü" değerlendirmesinde bulundu.

yeni-proje-2.jpg

Zagallo, Dünya Kupası'nı hem oyuncu hem teknik direktör olarak kazanan ilk isimdi. Mario Zagallo son olarak ABD'deki 1994 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Brezilya'da, teknik direktör Carlos Alberto Parreira'nın ekibinde koordinatörlük yaptı.

yeni-proje-3.jpg
Mario Zagallo'nun futbolculuk kariyerinden bir kare

Pele'nin ölümünün ardından Zagallo, Brezilya'ya 1958 Dünya Kupası'nı kazandıran final maçındaki takımın hayatta kalan son üyesiydi.

yeni-proje-4.jpg

33 kez milli takım formasını giyen Zagallo, futbolculuk kariyerinin tamamını Flamengo ve Botafogo'da geçirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN