Büyükekşi: MHK'da yapılanma sürecini başlattık

Büyükekşi: MHK'da yapılanma sürecini başlattık

MHK'ya yönelik tepkilere dair açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Büyükekşi, "Türk futbolunu aşağı çeken tartışmaların kimseye faydası yok. Hakem atamalarında devrim niteliğinde bir adım atacağız. MHK'da yeni bir dönem başlatıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. Büyükekşi, son dönemde Türk futbolunda hakemlerin gösterdiği performans yönelik tepkilere ve atılacak adımlara dair açıklamada bulundu.

DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIM

Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) için önemli adımlar atılacağına dikkat çekerek "Hakem atamalarında devrim niteliğinde bir adım atacağız. MHK'da yeni bir dönem başlatıyoruz" dedi.

Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Cumhuriyetin 100. yılını kutladık. TFF'nin kuruluşunun 100. yılının bizim için büyük önemi var. Yüzde yüz adil, yüzde yüz şeffaf, yüzde yüz tarafsız yönetimimizi yineliyoruz.

1kapak-004.jpg

15 GÜNDE BİR SİZLERLE BULUŞACAĞIZ

TFF olarak futbolun ortak sorunlarına çözüm bulmak adına yoğun bir mesai içindeyiz lakin son zamanlarda ortak problemlerimize yönelik olması gereken eleştirilerin dozu artıp odağı ve üslubu değişince ve bu eleştiriler problemlere odaklı değil, dedikodulara ve doğrudan federasyonumuza yönelik olunca bundan sonra her 15 günde bir sizlerle buluşacağız.

TÜM SORULARIN CEVAPLARINI 2 GÜN SONRA YAZILI PAYLAŞACAĞIZ

Bu toplantı sonunda sizden herhangi bir soru almayacağız. Tüm soruların cevaplarını 2 gün sonra yazılı olarak paylaşacağız.

MHK'DA YENİ BİR YAPILANMA SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

Hakem atamaları konusunda stratejik bir plan konusunda, devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa'da başta Almanya'da olmak üzere uygulaması olan, kulüplerimizin de sürecin parçası olduğu, MHK'da yeni bir yapılanma süreci başlatıyoruz. Kulüplerimizle iş birliği içerisinde olarak, onların karar verme mekanizmasına dahil olmasını istiyoruz. Hakem atamaları, klasman kararları ve hakem performanslarında tartışmalar bitecek.

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİNİ YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemi ile hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hem de maç esnasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız.

TARİHİMİZDE İLK KEZ GRUPTAN LİDER ÇIKABİLİRİZ

Milli Takımımız başarılı sonuçlar aldı ve EURO 2024'e gitmeyi garantiledi. Tarihimizde ilk defa gruptan lider çıkabiliriz. FIFA dünya sıralamasında 4 basamak yükselerek 38. sırada çıktık. Son dönemdeki en iyi derecemiz. Ekim ayında en çok puan toplayan ülke Türkiye oldu.

Uluslar Ligi'nde B Ligi'ne yükseldik, hedef A Ligi'ne yükselmek. Ayrıca Dünya Kupası hasretimize son vermek istiyoruz.

VINCENZO MONTELLA

Vincenzo Montella'nın da son iki maçta büyük bir rolü oldu. Şu anda Madrid'de Arda Güler ve Çağlar Söyüncü ile görüşecek. Maçlarını takip edecek. Teknik direktörümüzün, oyuncularımızla bu derece yakın ve samimi olmasından memnuniyet duyuyoruz. Biliyorsunuz Montella İstanbul'da ikamet edecek.

KADIN MİLLİ TAKIMI

Kadın Milli Takım için gösterdiğimiz çabanın sonuçlarını alıyoruz. C Ligi'nde oynadıkları 4 maçı kazandılar. Uluslar B Ligi'ne çıkmayı garantilediler. Bu başarı UEFA'da haber oldu. Elazığ'da başlayan seyirci rekoru Çorum'da yeniden kırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN