Christian Eriksen: Bu dünyadan 5 dakikalığına ayrıldım

Christian Eriksen: Bu dünyadan 5 dakikalığına ayrıldım

Haziran ayındaki 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Danimarka'nın Finlandiya ile oynadığı maçta kalp krizi geçiren Christian Eriksen, yaşadıklarını anlattı. Eriksen, 8 ay sonra yeşil sahalara geri dönebilmesinin bir mucize olduğunu söyledi.

Danimarka'nın son yıllarda dünya futboluna sunduğu en önemli isimlerden biri olan Christian Eriksen, Finlandiya ile 12 Haziran'da oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ilk maçının 43. dakikasında geçirdiği kalp krizinin ardından ölümden dönmüştü.

17 Aralık'ta İtalya'nın İnter takımıyla sözleşmesini sonlandıran İskandinav futbolcu, 31 Ocak'ta İngiltere'nin Brentford takımıyla sözleşme imzalayarak yeşil sahalara geri dönmüştü.

BBC'den Dan Roan'ın sorularını yanıtlayan 29 yaşındaki futbolcu, Finlandiya maçında kalp krizi geçirmesiyle ilgili olarak "Kalp atışım geri gelene kadar beş dakikalığına bu dünyadan ayrıldım.'' dedi.

''BEŞ DAKİKA DIŞINDA HER ŞEYİ HATIRLIYORUM''

Eriksen şu şekilde konuştu:

''Bu olağanüstü bir deneyim oldu benim için, çünkü garipti. Şimdi o anda nasıl olduğumu görmek daha da garip. Topun dizime çarpmasını hatırlıyorum, ancak sonrasında ne olduğunu bilmiyorum. O beş dakika dışında her şeyi hatırlıyorum. Sonra etrafımdaki insanlarla uyandım ve göğsümde bir baskı hissettim, nefesimi düzene sokmaya çalıştım.

O zaman ne olduğunu anlamadım sonra bacaklarıma bir şey mi oldu? Belimi mi kırdım yoksa? Diye düşündüm. Öncelikle çevremdeki insanlara teşekkür etmem lazım. Takım arkadaşlarım, doktorlarım, takımdaki doktorlar, sağlık görevlileri ve ardından hastanede her şeyi yapan ve kontrol eden herkese teşekkürler. İnsanlardan bana ve aileme destek mesajları geldi. Tüm mesajları görmek gerçekten çok güzeldi. Çok şanslıyım ve onlara bunu yüz yüzeyken de söyledim. Onlar olmasaydı şu anda burada olmazdım.''

''ESKİSİNDEN DAHA İYİ İYİYİM''

Brentford teknik direktörü Thomas Frank'ın ''kulübün en büyük transferi" olarak tanımladığı Eriksen, yeni takımı Brenford hakkında da şunları söyledi:

''Yeni takımımla sadece bir haftadan fazla bir süredir antrenman yapıyorum ve kondisyonumu kazanmam zaman alıyor. Ne zaman oynayacağıma dair bir tarih vermek zor, ama umarım birkaç hafta içinde her şey iyi gidecek. Antrenörüm ne zaman oynamamı uygun görürse, ancak o zaman sahaya çıkabilirim. Oyun tarzımı değiştirmeyeceğim. Son altı aydır ekstra çalışmalar yaptım ve şimdi eskisinden bile daha iyi durumdayım. Hayatımdaki tek eksik futbol. Kendimi iyi hissediyorum ve bu yüzden, aynı seviyeye döneceğimden eminim. Sahaya çıkıp tekrar bir maç oynayabilmek çok özel olacak. İnanılmaz olacak''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN