Cimbom kara bulutları dağıttı

Cimbom kara bulutları dağıttı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 12’nci haftasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı ekip, ligde 3 müsabakanın ardından galibiyet hasretini dindirdi. Okan Buruk’un öğrencileri, bu sezon ilk kez bir rakibini2 farkla devirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 yenen Galatasaray, gelecek haftaki Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan maçın ilk yarısı düşük tempoda geçerken iki takım da rakip kalede çok ciddi bir gol pozisyonuna giremedi. Maçın 33. dakikasında Adnan Uğur’un doğrudan kırmızı kart görmesiyle ev sahibi ekip 10 kişi kalırken Galatasaray ritim yükseltti. Kaleci Emiliano Viviano’nun 10 başarılı kurtarış yaptığı karşılaşmada Sarı-Kırmızılı ekip, 12’si isabetli 34 şut ile kaleyi yokladı. Söz konusu isabetlerden 2’si Cimbom’un hanesine gol olarak döndü. Pozisyona girme konusunda sorun yaşamayan Galatasaray’da bitiricilik konusundaki problem Karagümrük karşısında da devam etti. Bu sonuçla Galatasaray, 11. maçında 6. galibiyetini aldı. Ligde 3 de beraberliği bulunan Sarı-Kırmızılılar, puanını 21’e çıkardı ve Beşiktaş derbisi öncesinde moral depoladı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 3 maç aradan sonra galip geldi. Ligde son galibiyetini 7. haftada Arabam.com Konyaspor karşısında alan Sarı-Kırmızılı ekip, 8. haftada Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 9. haftasını bay geçen Galatasaray, 10. haftada Yukatel Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu. Geçen hafta sahasında Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Fatih Karagümrük’ü yenerek 3 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı.

Fatih Karagümrük’ü 2-0 yenen Galatasaray, bu sezon ligde ilk kez 2 farkla galip geldi. Süper Lig’deki 6. galibiyetini elde eden Sarı-Kırmızılılar, daha önce kazandığı 5 maçta sırasıyla Fraport TAV Antalyaspor’u 1-0, HangiKredi Ümraniyespor’u 1-0, Gaziantep FK’yi 2-1, Kasımpaşa’yı 3-2, Arabam.com Konyaspor’u 2-1’lik skorlarla mağlup etmişti.

Galatasaray’da kart sınırındaki oyuncular da derbi öncesinde fire vermedi. Özellikle Sarı-Kırmızılı ekipte önemli bir role sahip olan Kerem Aktürkoğlu, mücadele başında rakibine sert bir müdahalede bulunsa da kart görmeyince teknik heyete derin bir nefes aldırdı. Yerli kontenjanı için kritik isimlerden olan Kerem, Beşiktaş karşısında forma giyebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN