Devler Ligi’ne Benfica damgası

Devler Ligi’ne Benfica damgası

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması noktalanırken adını bir üst tura yazdıran ekipler belli oldu. PSG ile aynı grupta bulunan Benfica, son 23 dakikada 4 gol attığı karşılaşmada Maccabi Haifa’yı deplasmanda 6-1 yenerken dış saha gol averajı ile liderlik koltuğunu aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması, oynanan 16 karşılaşma ile tamamlandı. Salı günü A Grubu’nda Liverpool, sahasında Napoli’yi 2-0 yenerek rakibine ilk mağlubiyetini yaşattı. B Grubu’nda ise Bayern Münih sahasında Inter’i 2-0’lık skorla geçerek grupta 6’da 6 yaptı ve 18 puanla ilk sırada yer alarak son 16 turuna yükseldi. A Grubu’nda Rangers, B Grubu’nda Atletico Madrid, D Grubu’nda ise Olimpik Marsilya, Avrupa kupalarından elendi.

Çarşamba günü oynanan maçlarda ise H Grubu’nda liderlik yarışı büyük bir heyecana sahne oldu. PSG, deplasmanda Juventus’u 2-1 mağlup etti. Benfica ise son 23 dakikada 4 gol attığı karşılaşmada Maccabi Haifa deplasmanından 6-1 galip ayrıldı. Alınan sonuçların ardından PSG ve Benfica’nın puanları, attığı ve yediği goller aynı sayıda eşitlendi.

Kurallara göre Benfica, grup aşamasında deplasmanda PSG’den daha fazla gol attığı için grubu ilk sırada tamamladı. Oynanan karşılaşmaların ardından son 16 turuna adını yazdıran takımlar şu şekilde; A Grubu: Napoli, Liverpool, B Grubu: Porto, Club Brugge, C Grubu: Bayern Münih, Inter, D Grubu: Tottenham, Eintracht Frankfurt, E Grubu: Chelsea, Milan, F Grubu: Real Madrid, Leipzig, G Grubu: Manchester City, Borussia Dortmund, H Grubu: Benfica, PSG. Gruplarını 3’üncü sırada bitiren Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting CP, Salzburg, Shakhtar Donetsk, Sevilla ve Juventus, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda mücadele etmeye hak kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN