Dünya Trabzonspor'un tarihi şampiyonluğunu konuşuyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor'da Bordo-Mavili taraftarların şampiyonluk kutlamaları dünyada büyük yankı uyandırdı. Bir çok yabancı futbol sever ‘bize örnek olsun’ mesajıyla görüntüleri paylaşırken, dünyanın önde gelen yayın organları Trabzonspor'un tarihi şampiyonluğunu haberleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Antalyaspor karşısında aldığı beraberlikle 38 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Trabzonspor, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Karşılaşmanın sona ermesiyle beraber Şenol Güneş Stadyumu'ndaki 40 bin taraftar sahaya girdi. Bazı taraftarlar şampiyonluk hatırası olarak çimleri sökerken bazıları ise fileleri kesti.

Kent genelinde yaklaşın 100 bin kişinin katılım gösterdiği kutlamalar hem Türkiye'de hem de dünyada gündem oldu.

FIFA: 38 YIL SONRA İLK ŞAMPİYONLUĞUNUZU KAZANDIĞINIZDA

FIFA, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda şampiyonluğun ilan edilmesinden dakikalar sonra Trabzon meydandaki görüntülere yer vererek "38 yıl sonra ilk şampiyonluğunuzu kazandığınızda..." ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ: TRABZONSPOR SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Şampiyonlar Ligi resmi hesabı Trabzonspor'un tarihi şampiyonluğu hakkında yaptığı paylaşımda "Trabzonspor 1984'ten bu yana ilk Türkiye Süper Lig şampiyonluğunu kazandı" ifadelerine yer verdi.

EL GRAFİCO: TAMAMEN ÇILGINLIK

El Salvador basınından El Grafico Trabzonspor'un şampiyonluğu sonrasındaki kutlamaları "Tamamen çılgınlık" başlığıyla okuyucularına aktarırken haberde "Trabzonspor, 38 yıl sonra Türkiye ligini kazandı ve stadyumda coşku patladı. Sokaklar adeta bir elektronik müzik festivaline dönüştü" ifadelerine yer verdi.

MARCA: ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜĞÜNÜZ EN ÇILGIN ŞEY

İspanya'dan Marca gazetesi Trabzon'daki kutlama görüntülerini "Trabzonspor 38 yıl sonra ligi kazandı ve taraftarlarının kutlaması şimdiye kadar gördüğünüz en çılgın şey" paylaşımıyla okuyucularına aktardı.

SPHERA SPORTS: TRABZONSPOR 38 YIL SONRA TÜRKİYE LİGİNİ KAZANDI

Yine İspanya'dan Sphera Sports ise Trabzon'daki kutlama görüntüleri hakkında "Trabzonspor 38 yıl sonra Türkiye ligini kazandı" paylaşımında bulundu.

DAZN: ŞAMPİYONLUĞUNUZ İÇİN TEBRİKLER!

Almanya'dan DAZN Trabzonspor'un Slovak dünya yıldızı Marek Hamsik'in fotoğrafını paylaştığı paylaşımda "38 yıl sonra ilk şampiyonluğunuz için tebrikler!" notunu düştü.

Dİ MARZİO: TRABZONSPOR GERİ DÖNDÜ

SKY Sports muhabiri Gianluca Di Marzio, Bordo-mavili takımın tarihi şampiyonluğu hakkında yaptığı paylaşımda "Trabzonspor 38 yıl sonra şampiyonluğu kazanmak için geri döndü." dedi.

CALCİOMERCATO: HAMSİK VE GERVİNHO KAZANDI

İtalya'dan Calciomercato Trabzonspor'un şampiyonluğunu "Hamsik ve Gervinho kazandı" başlığıyla okuyucularına sundu.

GARY LİNEKER: EFSANEVİ

İngiltere futbolunun efsanevi isimlerinden Gary Lineker ise Trabzonsporlu taraftarların kutlama görüntülerini "Efsanevi" açıklamasıyla paylaştı.

"YENİDEN YAPALIM BUNU"

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabı aracılığıyla kutlama görüntülerinin drone kamerasından çekimini paylaştı. "Yeniden yapalım bunu" ifadelerine yer verilen paylaşım kısa süre içerisinde çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN