Efsane artık yok! Ünlü Gymkhana yıldızı Ken Block hayatını kaybetti

Ünlü YouTube fenomeni ve modifiyeli özel araçlarıyla yaptığı drift şovları ile tanınan Gymkhana, Monster Energy ve Hoonigan yıldızı Ken Block, hayatını kaybetti. Üzücü haber ise sevenlerine, kurucusu olduğu Hoonigans sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Eski profesyonel Ralli sürücüsü olan Ken Block, geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetti.

Uzun bir süre Ralli ile geçimini sağlayan ve ABD'nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya gelmiş olan Ken Block, Ralli sektöründe istediğini elde edemedikten sonra girişimciliğe başvurdu. O dönemlerde de yine Monster Energy adına yarışan Block, ekstrem video ve modifiyeli araçlarla şov yapmasıyla ünlü olan The Hoonigan'ı ve DC Shoes markasını kurdu ve fenomen oldu.


"Ken Block'un Los Agenels'ı kapatıp Drift yaptığı ünlü video"

BİRBİRİNDEN CESUR VİDEOLARIYLA FENOMEN OLDU

Hoonigan ile servetine servet katan Gymkhana yıldızı, drift sporuna ve şovmenliğe farklı bir boyut katarak birbirinden cesur videolara imza attı ve onlarca sponsoru ile kendi adını bütün dünyaya duyurdu. Bu videolarına örnek olarak Block'un, Los Angeles şehrinin oldukça büyük ve normalde işlek olan bir kısmını, sadece drift yapmak için tamamen trafiğe kapatması örnek gösterilebilir.

"Ken Block, Hoonigan Gymkhana | 2022 | 9"

GYMKHANA NEDİR?

Gymkhana , Avustralya ve Yeni Zelanda’da Motorkhana , Birleşik Krallık ve İrlanda’da Autotesting olarak bilinen bir motor sporları türüdür. Peki Gymkhana tam olarak nedir? Autocross’a oldukça benzerdir, Gymkhana'da amaç, birbirinden farklı engelleri olan parkurların modifiyeli özel araçlar ile en az hata ve en hızlı şekilde geçilmeye çalışıldığı bir motorsporudur. Gymkhana’nın ismi ise binicilik disiplininden ödünç alınmıştır.

Kurucusu olduğu Hoonigan'ın Instagram hesabından hayatını kaybettiği haberi paylaşılan ve sevenlerini üzen duyuru ise böyle paylaşıldı.

Ken Block'un bugün bir kar motosikleti kazasında hayatını kaybettiğini en içten üzüntülerimizle doğruluyoruz.

Ken bir vizyoner, bir öncü ve bir idoldü. Fakat en önemlisi, bir baba ve bir kocaydı.

İnanılmaz derecede özlenilecek.

Lütfen onlar yas tutarken ailenin mahremiyetine saygı gösterin.

SON PAYLAŞIMI HÜZÜNLENDİRDİ

Öte yandan, Block'un kar motosikleti sürmeye gittiğini duyurduğu son paylaşımı ise sevenlerini hüzünlendirdi. Aynı zamanda o gönderiye, birçok ünlü isim de yorum yaparak "Huzur içinde yat Ken" dileklerinde bulundu.

"SONSUZA DEK 43"

Öte yandan, Ken Block'un birlikte inanılmaz işlere imza attığı bazı markalar ise bu üzücü haberi sosyal medya hesaplarından paylaşarak üzüntülerini dile getirdi: