Ersun Yanal: Milli takımdan ayrıldıktan sonra Bundesliga'dan teklif aldım

Ersun Yanal: Milli takımdan ayrıldıktan sonra Bundesliga'dan teklif aldım

Teknik direktör Ersun Yanal açıklamalarda bulundu. Yanal, A Milli takımda görev alan teknik direktörler arasında en başarılı isimlerden biri olduğunu savunarak ''Milli takımda geçirdiğim süreci milli takımın başındaki diğer teknik direktörlerle kıyasladığınızda en iyi karnelerden birinin bana ait olduğunu görürsünüz. Görevime neden son verildiğini bilmiyorum. O dönemin yetkililerinin bir açıklama yapması gerektiğine inanıyorum. Milli takımdan ayrıldıktan sonra Bundesliga'dan teklif aldım'' dedi.

Son olarak Antalyaspor'da görev alan teknik direktör Ersun Yanal, NTV Spor'da Emek Ege'nin sunduğu Kırılma Anı programına konuk oldu.

A Milli Takımda görev alan teknik direktörler arasında en başarılı isimlerden biri olduğunu savunan Yanal, şunları söyledi:

"Milli takımdan ayrıldığımda sadece iki maçımız kalmıştı ve ikide iki yapmamız halinde grubu ikinci sırada tamamlayacaktık. Yunanistan Avrupa şampiyonu olmasına rağmen onlarla oynadığımız iki maçı da kazanabilirdik. Milli takımda geçirdiğim süreci milli takımın başındaki diğer teknik direktörlerle kıyasladığınızda en iyi karnelerden birinin bana ait olduğunu görürsünüz. Görevime neden son verildiğini hala bilmiyorum ve o dönemin yetkililerinin bir açıklama yapması gerektiğine inanıyorum. Görevden alınmamın ardından yaşadığımız İsviçre maçı rezilliği de ortada"

''OYUNCU HAVUZU DARALDI''

Türkiye'de genç oyuncu havuzunun daraldığını belirten 60 yaşındaki teknik adam, ''Manisa'da çalışırken Selçuk İnan'ı Çanakkale Dardanelspor'dan çok kolay transfer etmiştik. Aynı şekilde Arda Turan'ı da Galatasaray'dan beş dakikada aldık. Eskiden yetenekli oyuncu havuzunun daha büyük olduğuna inanıyorum. İyi ve yetenekli oyunculara ulaşmak çok daha kolaydı. Artık genç oyuncu havuzu daraldı ve transfer yapmak da daha zor'' diye konuştu.

''BUNDESLİGA'DAN TEKLİF ALDIM''

2005 Yılında Milli takım teknik direktörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra Bundesliga'den teklif aldığını açıklayan Yanal, "Milli takımdan ayrıldıktan sonra bir Bundesliga takımından teklif aldım. İsim vermem pek doğru olmaz ama imza aşamasına kadar gelsek de anlaşma son anda iptal oldu.'' dedi.

''GENÇLERBİRLİĞİ ŞAMPİYON OLABİLİRDİ''

Gençlerbirliği'ni çalıştırdığı dönem hakkında da konuşan Yanal, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Gençlerbirliği'nin başında olduğum 2002-2003 sezonunda şampiyonluğu kaybetmemize neden olan maç Altay maçıydı. 2-0 öndeyken sahada adeta dayak yedik ve maç 3-3 sona erdi. Sonrasında oyuncuların konsantrasyonunu yeniden saha içine yönlendirmek çok zordu. O sezon ligin en iyi futbol oynayan takımı bizdik ve o dönem VAR olsaydı şampiyon olabilirdik. Anadolu takımlarının hakkı yeniyor diyemem ama kamuoyunda bu yönde bir algı varken bunu görmezden gelmek de hiçbir zaman kolay değil"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN