Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Galatasaray derbisi öncesi flaş açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Galatasaray derbisi öncesi flaş açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa öncesinde açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Süper Kupa'ya neden çıkmadıklarını kamuoyuna duyurdu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa'da karşı karşıya geliyor. Saat 21.30'da Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde oynanacak derbi tarihi anlara sahne olacak. Fenerbahçe dev derbiye U19 takımıyla çıkacak. Sarı-Lacivertliler, santra vuruşunu ise 9 futbolcuyla yapacak.

Resim

Söz konusu kararı yönetim kuruluyla birlikte alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Ali Koç, şu sözleri sarf etti:

''Açıklayacak çok şey var. Birkaç dakikanızı alacağım. Öncelikle bugün ne yaşanacaksa bugüne kadar ne yaşandıysa tüm Fenerbahçe taraftarlarına şunu söylemek istiyorum. İslam Çupi'nin sözlerini hatırlamanın tam da günüdür. Fenerbahçe, yüzde 50 50 şansı olan bir müsabakaya a takımını getirmemiş, kupa şansını zayıflatmış, bunu da inandığı ilkeler, değerler ve uğradığı haksızlıklara isyan etme noktasına geldiği için yapmıştır.''

İSYAN EDECEK NOKTAYA GETİRDİLER

Konu: Süper Kupa! Ali Koç, TFF'yi bu kez İngiliz basınına şikayet etti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmasının devamında söz konusu kararı neden aldıklarını kamuoyuna açıkladı:

''Yaşadığımız haksızlıklar, terör örgütünün kurduğu kumpaslar, futbol takımımıza yapılan suikast girişimi, son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan özellikle 3 defa son haftada çalınan şampiyonluklarımız.. Suikast girişiminin içimizi en çok acıtan, içinde bulunduğumuz durumu sorgulatan unsurlardan biri, suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. O zamanın yönetimi de ligden çekilmeyi, maçların tehir edilmesini istemişti. Devletin en önemli kademelerinde teminatlar verilip, 'Biz bulacağız suçluları' denildi, 9 sene geçti hala bir ilerleme yok. 3 Temmuz kumpas sürecinde bazı açılan davaların havada kalmaması, sonuçlanmaması... Ne demek istiyorum. Bütün bu kötülüklerin, garip olayların, anormalliklerin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaşması Fenerbahçe'yi isyan ettirecek noktaya getirmiştir."

HAPİS CEZASI ALMALI DİYENLER OLDU

Ali Koç açıkladı, Fenerbahçe ligden çekilmiyor - Spor Haberleri

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan kavgaya atıfta bulunarak Galatasaray yönetiminin tavrını şu sözlerle eleştirdi:

''Son döneme bakalım, bu sezona. Son deplasman maçından sonra FIFA Başkanı Infantino çıktı, futbolcuların güvenliğinden bahsetti, bunun olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Kim sorumlu bunu sağlamakta? Her deplasman maçında olduğu gibi ev sahibi, TFF ve devlet, yani valilik, emniyet güçleri. Size soruyorum, Trabzon maçında güven ortamı sağlandı mı, emniyetli bir ortam oluşturuldu mu? Güvenli ortam sağlansaydı futbolcularımıza yapılan linç girişiminde futbolcularımız kendilerini korumak zorunda kalmazlardı. Sonra ne oldu? Tek bir geçmiş olsun mesajı paylaşılmadı. Ne devletten ne siyasetçilerden, herhangi bir siyasi partiden, futbolun paydaşlarından, buna TFF dahil olmak üzere. Bunu bir kere not ettik ama önemli olan kısım bu değil. Önemli olan kısım, bırakın geçmiş olsun mesajlarını, bazı rakiplerimiz Fenerbahçeli futbolcuların ceza alması için sıkı, alttan alttan, ince ince çalıştılar, bazıları açık açık. İnanabiliyor musunuz? Hapis cezası almalı diyenler bile oldu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN