Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan seçim açıklaması: İstifa etmeyi doğru bulmuyorum

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan seçim açıklaması: İstifa etmeyi doğru bulmuyorum

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, katıldığı televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, kongre kararı alıp almayacağı konusunda açıklık getirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş’a 1-0 kaybedilen derbinin ardından kulüpte yükselen istifa ve erken seçim çağrılarına yanıt verdi. Özellikle tribünlerden gelen yoğun tepkilerle birlikte bazı kongre üyeleri seçim talebiyle imza kampanyası başlattı, öte yandan camianın tanınan isimlerinden Hakan Bilal Kutlualp ise başkanlığa aday olacağını açıkladı.

canli-yayin-ali-koc-trt-sporda-konusuyor-istifa-edecek-mi-secim-olacak-mi-bkuk-jpg.webp

TRT Spor’da katıldığı programda sürece dair açıklamalarda bulunan Koç, erken seçime kapıyı kapattı. "Yüksek Divan Kurulu’nda bundan sonraki süreç için söylediklerimizin arkasındayız. Seçime gitmiyoruz." diyen Ali Koç, kulüp yönetimi olarak göreve devam edeceklerinin altını çizdi.

Ali Koç istifa hakkında ise,"İstifa etmeyi doğru bulmuyorum! İmza kampanyası demokratik haktır, saygı duyuyorum. Yerine gelirse, seçime gidilir! Bu anlattıklarımdan sonra camiamız bizi onur kırıcı şekilde yollamak isterse, bu da kaderde varmış diyeceğiz! Ne yapacağız başka!" dedi.

"DERBİ PERFORMANSIMIZ KABUL EDİLEMEZ"

Kaybedilen derbiler ve mali konular hakında da açıklama yapan Ali Koç, "Beşiktaş mağlubiyeti ve derbi performansımız bu sene kabul edilemez. Geldiğimizde UEFA'nın kapağında batmaya en yakın kulüp Fenerbahçe olarak gösteriliyordu. Finansal Fair Play vardı ve manevra alanımız kısıtlıydı. Geldiğimiz noktada Fenerbahçe, kurumsal ve mali olarak iyi noktada" ifadelerini kullandı.

"TEPKİLERİ ANLIYORUM"

Başkan Koç verilen yönetime verilen tepkiler hakkında "Futbolda şampiyonluk olmadığında camiayı kesmiyor. Taraftarın öfkesi çok, çünkü beklentisi çok. Diğer camialar uzun yıllar şampiyon olamadı, benzer dönemi yaşıyoruz. Bizim dönemde dijital medya var, eleştiriler yüksek sesle çıkabiliyor. Bu tepkileri anlıyorum, başarı isteği normal.

Benim taraftarlığım, daha doğrusu bizim jenerasyonun taraftarlığı bugünün taraftarlığından biraz farklı. Biz 'pazara kadar değil mezara kadar' kültüründen gelen insanlarız" dedi.

"MOURINHO İLE YOLA DEVAM!"

Ali Koç Jose Mourinho hakkında ise "Herhalde taraftarın gözünde Jose Mourinho'nun kredisi daha yüksek. Derbiden sonra Mourinho ile görüşmedik. Bu akşam buluşacaktık ama program olduğu için buluşamadık. İstikrar açısından Jose Mourinho ile devam etmek istiyoruz. Başkan olarak anlatıyorum, başka hoca yazılıyor! Fenerbahçe menfaatleri için Jose Mourinho'nun devam etmesini daha doğru buluyorum." ifadelerini kullandı.

"MOURINHO GİTMEK İSTERSE"

Başkan Koç Mourinho'ya teklif geldiğini ve gitmek istemesi hakkında yapması gereken şeyler olduğunu belirterek, "Jose Mourinho'ya devre arasında 36 Milyon Euro'luk teklif geldi. Tango iki kişi ile yapılır, Jose Mourinho eğer gitmek isterse şartlar belli. Gitmek isterse, bir yıllık ücretini bırakması gibi gerekir şeyler var sözleşmede. Hoca ile ayrı bir ilişkimiz var. Ailemi, babamı, karımı, çocuğumu tanıyor, sürekli yemek yiyoruz. Onun ailesini tanıyamadık, henüz gelmediler. Biz hala beraberiz, ondan farklı bir şey gelirse bakarız." dedi

"OYUNCULARA MAÇ BİTENE KADAR DESTEK OLUN"

Ali Koç oyunculara verilen tepkiyi ise anlamadığını vurgulayarak, "Oyunculara tepkiyi anlamıyorum. Zenit ile oynadığımız hazırlık maçında bile istifa tezahüratları oldu. Oyunculara maç bitene kadar destek olun. Maç içinde bize dediğiniz zaman da etkileniyor çocuklar. Bu kısmını anlamış değilim. Bizim tribünümüzde olan şeyler değildi, Aziz Başkan'ın son dönemlerinde oldu" şeklinde konuştu.

"RAKİP TAKIM OLSAM PARÇALANMIŞLIK DURUMUNDAN HAZ DUYARDIM"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sarı-lacivertli kulüpteki bölünmüşlüğe dikkat çekerek, "Bugün geldiğimiz noktada en büyük rekabet avantajımız, rakiplerin ve düşmanların ekmeğine yağ sürme noktasına gelmiş durumda. Bahise, sisteme, yapıya karşı mücadele veriyoruz. Rakiplerimizin yaptıklarının 10'da 1'ini biz yapsak, herhalde şu anda adliye koridorlarındaydık.

Rakip takım olsam, Fenerbahçe'deki bu parçalanmışlık durumundan haz duyardım. Bizim fabrika ayarlarımıza dönmemiz lazım. Biz olalım ya da olmayalım! Bu sorunu çözmeliyiz, kılıçları kendimize çekiyoruz. Kendimizi yıpratıyoruz. Aynayı bakıp bu durumu nasıl gidereceğiz kısmını düşünmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN