Fenerbahçe için Avrupa vakti

Fenerbahçe için Avrupa vakti

Kayserispor yenilgisi ile Süper Lig’deki iki maçlık çıkışı son bulan Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 32 turu ilk karşılaşmasında bu akşam Rus ekibi Zenit’i konuk edecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 20.55’te başlayacak müsabakada tur için avantajlı skor arayacak Sarı-Lacivertliler, adı UEFA listesinde yer almayan Soldado, Mehmet Ekici, Dirar, Serdar Aziz ve Zajc’tan yararlanamayacak. Yeni transferler Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan ise kadroda...

Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu geçirmesine karşın Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmayı başaran Fenerbahçe, son 32 turu ilk maçında bu akşam Rusya temsilcisi Zenit’i konuk edecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 20.55’te başlayacak karşılaşmayı Fransız Ruddy Buquet yönetecek. Mücadele beIN Sports 1’den canlı yayınlanacak.

Avrupa yolculuğuna Şampiyonlar Ligi’nde başlayan, Portekiz’in Benfica takımına elenince yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Sarı-Lacivertli ekip; Dinamo Zagreb, Spartak Trnava ve Anderlecht’in yer aldığı D Grubu’nu Dinamo Zagreb’in ardından 2. sırada bitirerek son 32 turuna adını yazdırdı. Sergei Semak yönetimindeki Zenit ise Dimano Minsk ve Molde’yi eleyerek grup aşamasına adım attı. Kopenhag, Slavia Prag ve Bordeaux’nun yer aldığı C Grubu’nu 11 puanla zirvede bitiren Rus ekibi, son 32’ye kaldı.

Mücadeleye sahasındaki son 16 Avrupa maçında 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 beraberlikten oluşan iç saha performansının güvencesi ve avantajlı skor hedefiyle çıkacak Fenerbahçe, UEFA listesine dahil edilmeyen Soldado, Mehmet Ekici, Dirar, Serdar Aziz ve Zajc’tan yararlanamayacak. Adı UEFA’ya bildirilen yeni transferler Sadık, Moses ve Tolgay ise büyük ihtimalle ilk 11’de olacak.

Martin Skrtel ile Luis Neto’nun eski takımlarına karşı mücadele edeceği karşılaşma Rus Ligi’nde zirvede bulunan Zenit’in Avrupa’da eski günlerini arıyor olması Kanarya’yı bir adım öne çıkarıyor. 2008’de hem Avrupa Ligi’ni hem de UEFA Süper Kupa’yı müzesine götüren Zenit, Rusya’da son şampiyonluğunu ise 2014-2015 sezonunda elde etti. Devre arasında Yaroslav Rakytskyi, Sardar Azmoun ve Wilmar Barrios’u kadrosuna katan Rus ekibi, en önemli oyuncularından Leandro Paredes’i de 45 milyon euroya PSG’ye sattı.

Bu arada Nijerya Milli Takımı’nın teknik patronu Gernot Rohr, bu akşam Fenerbahçe’nin en önemli kozlarından biri olacak Moses hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Nijerya medyasona konuşan Rohr, “Milli takıma dönmesi için Moses’a yalvarmam. Hiçbir oyuncu için bunu yapmadım, Moses için de yapmam. Orurla iyi bir ilişkimiz var. Moses’ı severim de. Ama geri dönmeyi önce kendi istemeli. Milli takımı bırakmak istediğini söylediğinde böyle bir adım atmaması için onu uyarmıştım. Çünkü emeklilik için çok gençti. Takımın ona ihtiyacı olduğunu da söylemiştim. Birileri kapıları kapatırsa o kapılar yeni insanlar için açılır. Fenerbahçe’de yeniden büyük bir oyuncu olacaktır. Sonra neler olacağını da zaman gösterecek” ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Jailson, M. Topal, Tolgay, Moses, Ayew, Slimani

ZENİT

Kerzhakov, Smolnikov, Mammana, Rakytskyi, Neto, Marchisio , Kranevitter, Mak, Nabiullin, Hernani, Zabolotny

STAT: Ülker
HAKEM: Ruddy Buquet
YAYIN: beIN SPORTS 1
SAAT: 20.55

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN