Fenerbahçe'den kovulan Jorge Jesus dünya rekoru kırdı! Futbol tarihine geçti... Tekrarlanması zor başarı!

Fenerbahçe'den kovulan Jorge Jesus dünya rekoru kırdı! Futbol tarihine geçti... Tekrarlanması zor başarı!

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ancak özellikle Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray karşısında alınan yenilgiler ile hayal kırıklığı yaratan Portekizli teknik adam Jorge Jesus, tekrarlanması güç bir başarıya imza atarak futbol tarihine geçti.

Geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştırarak sarı-lacivertli ekibi Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıran ancak sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılan Portekizli teknik adam Jorge Jesus, dünya rekoruna imza atarak futbol tarihine geçti.

Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde özellikle derbi maçlarında başarısız sonuçlara imza atarak beklentilerin altında kalan Jorge Jesus, sezonun sona ermesiyle birlikte Fenerbahçe'den ayrılarak Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e imza atmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, yeni takımında tekrarlanması güç bir başarıya imza atarak futbol tarihine geçti.

Jorge Jesus'un çalıştırdığı Al Hilal, Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında 2-0 mağlup ettiği Al Ittihad'ı rövanş karşılaşmasında da 2-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı

Bu galibiyet ile Arap ekibinin başında üst üste 28. galibiyetini elde eden Portekizli teknik adam Jesus, bu alandaki rekorun da yeni sahibi oldu.

Jesus'un takımı Al-Hilal, üst üste 28 maç üst üste kazanarak The New Saints'in 27 maçlık rekorunu geçti ve "Arka arkaya en çok maç kazanan takım" unvanının sahibi oldu.

Fenerbahçe'nin başında 52 karşılaşmada görev alan Jesus, bu karşılaşmalarda 35 galibiyet 10 beraberlik ve 7 yenilgi elde etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN