Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi Çekya'dan

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi Çekya'dan

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi play-off turunda Slavia Prag ile eşleşti. UEFA'nın İsviçre'deki Nyon kentinde bulunan genel merkezinde düzenlenen kura çekilişinde Konferans Ligi'nin ve Avrupa Ligi'nin play-off eşleşmeleri ile Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelecek takımlar netleşti. İşte, UEFA kura çekilişi sonuçları...

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu. UEFA organizasyonlarında grup etabı sona erdi ve ikinci turda birbirleriyle mücadele edecek takımların belirlenmesi için kura çekimi düzenlendi. Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli olurken, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde son 16 turundan önceki tur olan play-off eşleşmeleri de netleşti. Kupa 2'de mücadele eden Galatasaray, doğrudan son 16 turuna yükseldiği için play-off turu kura çekiminde yer almıyor.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ KİM OLDU?

Avrupa Ligi'nde grup etabını üçüncü tamamlayarak yoluna Konferans Ligi'nde devam eden Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi Çek Cumhuriyeti'nden Slavia Prag oldu.

Konferans Ligi'nde play-off maçları 17 Şubat 2022 ve 24 Şubat 2022 tarihlerinde eleme usulüne göre oynanacak. İlk maçını Kadıköy'de, ikinci maçını deplasmanda oynayacak sarı-lacivertliler takım tur atlaması halinde son 16 turuna yükselecek. Deplasman golü kuralının kaldırıldığını hatırlatalım.

KONFERANS LİGİ PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

Marsilya - Karabağ

PSV Eindhoven - Maccabi Tel Aviv

Fenerbahçe - Slavia Prag

Midtjylland - PAOK

Leicester - Randers

Celtic - Bodo/Glimt

Sparta Prag - Partizan

Rapid Wien - Tottenham ya da Vitesse (Son kararı UEFA verecek)

KONFERANS LİGİ NEDİR, FORMATI NASIL?

Avrupa Konferans Ligi, UEFA'nın kulüp düzeyinde 2021-2022 sezonu itibarıyla hayata geçirdiği futbol turnuvasıdır. Takımların turnuvaya katılımı, kendi liglerindeki ve kupalarındaki performansa göre belirleniyor. Seviye olarak Avrupa Ligi'nin alt seviyesinde yer alan Konferans Ligi'nin amacı, daha çok takımın Avrupa kupalarına katılımını sağlamak olarak açıklandı.

european.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN