Fırtına araya durgun girdi

Fırtına araya durgun girdi

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor bu yıla istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında bekleneni veremeyen Bordo-Mavili ekip, FIFA Dünya Kupası arasına durgun girerken 45 günlük arayı çözüm sürecine harcayacak.

Geçen senenin flaş takımı Trabzonspor, sezona Fırtına gibi bir başlangıç yaparak ilk 13 haftada 10 galibiyet 3 beraberlik almış ve 33 puan toplamıştı. Geçtiğimiz seneyi mumla arayan Bordo-Mavililer’de bu sene işler yolunda gitmiyor. Geride kalan 13 haftada 6 galibiyet alan Fırtına, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 23 puan toplayarak 6.sıraya yerleşen Trabzonspor, 19 gol atarken kalesinde 16 gol gördü. Dünya Kupası arasına galibiyet serisi yakalayarak gitmek istediklerini belirten Avcı’nın hesapları çarşıya uymadı. Trabzonspor çıktığı son 5 lig maçından 4 beraberlik ve 1 galibiyet alabildi. Beraberlikleri alışkanlık haline getiren Fırtına taraftarını da memnun etmeyi başaramadı.

Trabzonspor şampiyon olduğu sezonda oynadığı futbolla taraftarını mest etmiş, ligde kendi sahasında en fazla seyirci toplayan takım olmuştu. Bu yıl seyirciyi de çekemeyen Fırtına ortalama olarak 4.sıraya geriledi. Bu sezona istediği gibi başlayamayan Trabzonspor’da sakatlıklar teknik direktör Abdullah Avcı’nın elini zorlaştırdı. Şampiyonluk kadrosundan çok fazla sakat veren Fırtına, yeni transferlerden de beklediği performansı alamadı. Geçen senenin formda isimlerinin de formsuz olması Bordo-Mavili takımın sekteye uğramasına sebep oldu.
Şampiyon kadronun önemli isimlerinden olan Djaniny Semedo ve Abdülkadir Ömür henüz istenen oyunu sahaya koyamadı. Geride kalan 13 haftada henüz gol ve asist katkısı vermeyen Djaniny’in performansı Avcı’yı memnun etmiyor. Hücum problemlerinin yanında defansif aksiyonlarda da problem yaşayan Fırtına, Bartra’dan da beklediği performansı alamadı. Dünya Kupası arasına durgun giren Trabzonspor, sakat oyuncuların da dönmesiyle yeni bir başlangıç yapmanın planlarını yapıyor. Bordo-Mavili teknik heyet, sakatlığını atlatan oyuncuların da takıma katılması ile verilen arayı sezon başı kampı gibi değerlendirecek. Ligin 14 haftalık bölümünde yapılan hataların yanı sıra, eksik görülen kısımların üzerinde durulacak ve sistem daha güçlü hal getirilecek.

AVCI VISCA’YI BEKLİYOR

Trabzonspor’un Hatayspor mücadelesinde sakatlanan Boşnak yıldızı Edin Visca sakatlıktan dönüyor. Dünya Kupası arasından sonra formayı alacak olan tecrübeli hücum oyuncusunun Fırtına’nın ileri hattına beklenen katkıyı verip veremeyeceği merak konusu oldu. Geçen sezonun devre arasında takıma katılan Visca, Trabzonspor’da kısa sürede kendini kanıtlamış çıktığı 20 maçta 6 gol 4 asistlik performans sergilemişti. Adeta Bordo-Mavili taraftarların aşkını kazanan Visca, bu sezon oynanan 13 haftanın 10’unu sakatlığı sebebiyle kaçırdı. Takıma dönmesiyle hücuma nasıl katkı vereceği merak edilen Visca, Dünya Kupası’nın ardından tekrar sahaya dönecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN