Fırtına tur için esecek

Fırtına tur için esecek

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Macaristan’ın Ferencvaros takımını ağırlayacak. Bordo-Mavili ekip, sahadan 3 puanla ayrılarak tarihinde 4’üncü kez sahne aldığı UEFA Avrupa Ligi’nde 3’üncü kez gruplardan çıkmanın mücadelesini verecek.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu 6. ve son maçında bugün Macaristan’ın Ferencvaros takımını konuk edecek. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde saat 20.45’de başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Harm Osmers yönetecek. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Robert Kempter ve Dominik Schaal olacak.

Ferencvaros’un 10 puanla lider olduğu grupta 6 puanla 3. sırada yer alan Bordo-Mavililer, 7 puanla 2. sırada bulunan ve son maçta sahasında Kızılyıldız ile karşılaşacak Monaco’nun önüne geçerek bir üst tura çıkmak istiyor. Tarihinde UEFA Avrupa Ligi’nde 4. kez mücadele eden Karadeniz ekibi, 3. kez gruplardan çıkmanın mücadelesini verecek.

Trabzonspor ilk kez mücadele ettiği Avrupa Ligi’nde 2013-2014 sezonunda gruptan birinci, 2014-2015 sezonunda ise 2. olarak çıkma başarısı gösterdi. Karadeniz ekibi, 2019-2020 sezonunda ise sonuncu olarak elendi. Bordo-Mavililer, bu sezon grupta 2. sırayı alması halinde 8 sezon sonra Avrupa’daki başarısını tekrarlamış olacak. Karadeniz ekibinde kart cezalısı Maxi Gomez, ameliyat edilen Dorukhan Toköz ile sakatlıkları nedeniyle UEFA listesinde yer almayan Serkan Asan, Bruno Peres ve Edin Visca kadroda olamayacak.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Macaristan’ın Ferencvaros takımını konuk edecek Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 147. maçına çıkacak. Bordo-Mavililer, geride kalan 146 maçta 52 galibiyet, 37 beraberlik ve 57 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 188 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 203 gol gördü.

KUPA 2’DE 93’ÜNCÜ HEYECAN

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Macaristan’ın Ferencvaros takımını konuk edecek Trabzonspor, oynayacağı maçla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen Avrupa’nın 2 numaralı kupasında 93. maçına çıkacak. UEFA Kupası’nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya’nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen Bordo-Mavililer, bugüne dek oynadığı 92 maçın 35’inde sahadan galibiyetle ayrıldı. 22 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 35 maçta ise yenildi. Bu maçlarda rakip fileleri 126 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 128 gol gördü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN