Ford 2024'te Ferrari'yi alt ettiği Le Mans'a geri dönecek! Ford: Bir kez daha, dehşet gibi gideceğiz

Ford 2024'te Ferrari'yi alt ettiği Le Mans'a geri dönecek! Ford: Bir kez daha, dehşet gibi gideceğiz

Yeni 2024 Mustang kökenlerine dönmeye çalışan bir tasarımla tanıtılırken yapılan bu yenilikler sadece tasarımda kalmadı ve Ford 2024 yılında tekrardan Le Mans'da yarışacağını duyurdu. Ford yeni Mustang'in GT3 kategorisinde yarışacağı duyurusunu ise bomba gibi bir şekilde açıkladı.

BARAN BEKİ | KARAR

Yeni yedinci jenerasyon Mustang'in tanıtılmasının ardından görücüye çıkan karanlığın içerisinde doğmuş olan ve pist için hazır Mustang Dark Horse (Kara At) tanıtımından sonra Ford, sevenlerini bir kez daha şaşırttı.

darkhorse.jpg

PİST ODAKLI MUSTANG DARK HORSE

Hafta sonu pist zevkini deneyimlemek isteyenler için özel olarak tanıtılan Mustang Dark Horse'un ardından Ford bu sefer kendisinin oldukça özlendiği Le Mans serisine GT3 kategorisinde, yeni Mustang ile geri döneceğini duyurdu.

Ford v Ferrari filminde tüyleri diken diken eden kıyasıya mücadele, Ford'un ağırlığını yol yarışlarından çekmesinin ardından birçok motor sporları severi tarafından özleniyordu. Yeni tanıtılan Mustang ile özlendiği yerlere, eski evine döneceğini belirten Ford bomba bir açıklama ile de bu sevindirici haberi tüm motor sporları camiasına bildirdi.

fordvferrari.jpg

"2024'TE LE MANS'A DÖNECEĞİZ ÇÜNKÜ ORASI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ"

Ford'un yönetim kurulu başkanı Bill Ford konu hakkında, "Mustang dünyadaki tüm müthiş pistlerde yarıştı ancak tarihimiz için, bize Le Mans'tan daha çok anlam ifade eden bir yarış ve pist bulunmuyor. Bu pist 50 yıl sonra geri döndüğümüzde Ferrari'yi müthiş bir şekilde 1960'larda yendiğimiz ve herkesi şoke ettiğimiz yer." yorumunda bulundu.

glikehell1.jpg

"MUSTANG GERİ DÖNECEK VE TEKRAR DEHŞET GİBİ GİDECEĞİZ"

Daha sonrasında ise, "Mustang Le Mans'a geri dönecek ve bir kez daha, dehşet gibi gideceğiz." diyerek geçmişe bir atıfta bulundu. Ford v Ferrari filminde de bulunan ve "Go Like Hell" cümlesinin birçok yerde geçtiği söz, Carrol Shelby'nin Ken Miles için Daytona yarışında kaldırdığı "7000+RPM, Go Like Hell" tabelasına bir gönderme aslında. Bu söz ise Shelby'nin, Miles'a 'limitlerin çok üzerinde' sürebilmesi için izin verdiği andı ve aynı zamanda filmin de alıntılandığı, A.J. Baime'in kitabının adında yer alıyordu.

fordgt3.jpg

FORD TEKRAR TARİH YAZMAK İÇİN Mİ GELİYOR?

Aradan 50 yıldan birazcık daha fazla zaman geçmiş olsa da Ford'un bu iddiaların ardından, Le Mans'ta tekrar bomba gibi bir zafer kazanıp kazanamayacağını görmek için ise yapılması gereken tek şey beklemek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN