Ford efsanevi GT modelinin üretimini durdurma kararı aldı! Yarışmak için yeniden doğmuştu

Ford efsanevi GT modelinin üretimini durdurma kararı aldı! Yarışmak için yeniden doğmuştu

Birkaç yıl önce yeniden doğan Ford GT, serüveninin sonuna geldi. Günümüze kadar 1,350 adet üretilen bu revize edilmiş GT'ler, son 20 adet dilimine girmiş bulunmakta. Üretim bandından çıkacak son 20 modelin adı ise Ford GT LM olacak ve bu, Ford'un Le Mans yarışına yaptığı bir gönderme. Geçtiğimiz günlerde yeni Mustang'i ile GT3 serisine ve Le Mans'a geri döneceğini de duyuran Ford, 2022 yılını sürprizler ve motor sporları ile kapatmak istiyor.

BARAN BEKİ | KARAR

Haziran 1966'da Ferrari'ye toz yutturan efsanevi Ford GT modeli, 6 yıl önce baştan aşağı yenilenmiş olan halinin de sonuna gelmiş bulunuyor. Hem otomotiv hem motor sporları tarihinde çok özel bir yere sahip olan bu otomobil için Ford, aracın içerisine minik sürprizler ve detaylar saklamış.

ford-gt-lm.jpg

FORD MOTOR SPORLARI İZLERİNİN HER YERDE GÖZÜKMESİNİ İSTİYOR

İlk olarak, aracın hem efsane Ford GT modelinin sonu olması hem de adında Le Mans bulundurmasından ötürü, araçta gümüş rengi kullanılmış bunuyor. Kişisel tercih olarak bu otomobili Le Mans'ı bir değil, iki kez kazanan 68' Ford GT40'ın sahip olduğu renklerde görmek çok özel olabilirdi. İç tarafa gelindiğinde ise kırmızı veya mavi renkler arasında seçim yapılabiliyor fakat aracın çok büyük bir bölümü karbon fiber olduğundan ötürü, aracın içerisinde çok fazla renk zaten göremeyeceksiniz. Öte yandan, aracın iç tasarında modaya uymamayı seçen Ford, seçtiğiniz koltuk rengini de sadece sürücü koltuğunuzda görebileceğinizi söylüyor.

eritilenford.jpg
"Krank mili eritilen #69 numaralı Ford GTE"

GERÇEK BİR YARIŞ ARABASININ KRANK MİLİNİ ERİTİP 3D PLAKA YAPTILAR

3D yazıcı ile yapılmış titanyum bir egzoza da sahip olan Ford GT LM, 20 inçlik karbon fiber jantları ve üzerlerindeki titanyum bijon somunlarıyla da göz boyuyor. Detaylarla kafayı bozan Amerikalı üretici bu otomobilde 2016 yılında LMGTE Pro sınıfında 24 saat Le Mans yarışını kazanan yarış aracının krank milinin eriterek, bu özel otomobillerin konsoluna 3D yazıcı ile bir plaka üretti. Bu da özel versiyon Ford GT'lerde, her zamankinden de fazla motor sporları dokunuşları bulunuyor demek.

ford-gt.jpg

YARIŞMAK İÇİN DOĞDU

Ataları dayanıklılık yarışlarını domine etmesi için geliştirilen bu model, Ford'un motor sporları hakkında daha fazla şey planladığına da işaret ediyor. Ford v Ferrari (Gerçek hikayelerden alınmıştır) filminde arka arkaya gelen Ford'lara göndermesini ise bu marka yıllar önce, 2016 yılında yaptı. 2016 Le Mans yarışını kazanan Ford GT'lerin kapı numaraları 66, 67, 68 ve 69'du. 68 numara Le Mans'ı kazanırken 69 numara üçüncü, 66 ve 67 ise dördüncü ve dokuzuncu olmuştu. Son üretilecek bu 20 araç için krank milini bağışlayan araç ise 69 numaralı araç.

FORD'UN YENİDEN YARIŞLARA DÖNÜŞÜNÜ DUYURARAK VEDA EDİYOR

Amerikalı üretici ilk modelini 1964'de görücüye çıkarttığı Ford GT'ye; Mustang ile tekrar Le Mans'a döneceğini açıklayarak, bir dayanıklılık yarışında üçüncü olan yarış aracının krank milini eritip ondan 3D plaka yaparak, aracın adına Le Mans ismini ekleyerek, aracın ruhuna ve amacına yakışır bir şekilde veda ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN