Sezon sonunda kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılı ekip, transfer için rotasını Manchester City’nin yıldızına çevirdi.
Galatasaray, orta sahasını güçlendirmek adına önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılı ekip, Manchester City ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan İlkay Gündoğan’ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.
Alman basınından Eurosport’un haberine göre, Galatasaray uzun süredir İlkay’ı transfer etmek için çaba harcıyor ve artık somut adımlar atıyor. Sarı-kırmızılılar, 33 yaşındaki yıldız oyuncuya 1+1 yıllık sözleşme teklif etmeyi planlıyor.
MANCHESTER CİTY TEKNİK EKİPTE GÖRMEK İSTEDİ
Haberde, Manchester City’nin de İlkay Gündoğan’ı bırakmak istemediği ancak şartların bunu zorlaştırdığı belirtildi. Pep Guardiola’nın tecrübeli futbolcuyu takımda tutmak istediği ancak İlkay’ın sahada kalmaya öncelik verdiği ifade edildi.
City’nin, İlkay’a kulüpte teknik bir görev teklif ettiği ancak oyuncunun aktif futbol hayatına devam etmek istediği için bunu reddettiği aktarıldı.
BU SEZON PERFORMANSI
Bu sezon Manchester City formasıyla 39 maça çıkan İlkay Gündoğan, 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Takımın önemli isimlerinden biri olmaya devam eden deneyimli orta saha oyuncusu, yaz transfer döneminde Avrupa’nın birçok kulübünün radarına girebilir.