Gizemli Formula Aracı Tekrar Otobana Çıktı! Sahibi Yakalanamıyor Çünkü...

Daha öncesinde de yollarda görüntülenen ve Formula 1'i andıran bir yarış otomobili tekrardan yollarda görüntülendi. Bu sefer Çekya otobanlarında milyon dolarlık bir Bugatti Chiron eşliğinde görüntülenen ve dış görünüşü modifiye edilmiş olan bu GP2 yarış otomobili, yine gizemli sahibi tarafından yollara çıkarıldı. O aracı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

7 kez Dünya Şampiyonu olan Michael Schumacher'in 2000'li yılların başlarında kullandığı Ferrari F2004 aracına benzeyen, modifiye edilmiş GP2 aracı tekrardan yollarda görüntülendi.

Tarihi boyunca bir kez bile Formula araçlarına ev sahipliği yapmamış olan Çek Cumhuriyeti Formula yarışı heyecanını yaşayamasa da buna en yakın olan, kimilerine göre çok daha havalı olduğu söylenen bir şekilde otobanlarda Formula araçları görüntülendi.

NORMALDE TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAK

Aslında trafiğe çıkışı yasak olan bu araçlar bırakın trafiğe çıkartmayı arkasında bir mühendislik ordusu olmadan sağlıklı bir şekilde sürülemeyecek olan araçlardır. Normal bir araçtan daha farklı çalışan, daha farklı lastikler kullanan ve motorları daha çok deneysel olan bu otomobiller dayanıklılık anlamında günümüzdeki yol otomobillerinin yarısı kadar bile yol yapamamaktadır.

FORMULA 1 ARACINA BENZEMESİ İÇİN MODİFİYE EDİLMİŞ

7 numara eklenen ve Michael Schumacherin F2004'üne benzemesi için modifiye edildiği düşünülen 2008 Dallara GP2/08 aracı 2008 ve 2010 yılları arasında kullanılmıştır ve kullanılan aracın ise zamanında Michael Schumacher tarafından test edildiği iddia edilmektedir.

GP2 araçları Formula 1'in aksine neredeyse tamamen aynıdır bu nedenle de seride çok daha rekabetçi bir ortam sağlanır. Aracın kalbinde ise aynı eski Formula 1 araçlarındaki gibi kükreyen bir 4 litrelik V8 motor bulunmakta ve bu motor yaklaşık 620 beygir güç üretmekte. Otoyolda sanki hiçbir ağırlığı yokmuş gibi, adeta süzülüyormuş gibi görünen bu araç ise normalde yaklaşık 700kg ağırlığındadır.

HERHANGİ BİR CEZA YAZILAMIYOR ÇÜNKÜ...

Öte yandan ortaya atılan başka bir ilginç iddia ise yetkililerin bu aracın sahibini yakalayamadığı, yakalasa bile herhangi bir ceza uygulayamayacağı gerçeğidir. Bunun sebebi ise bu aracın sahibi veya o esnada süren her kimse, bir yarış tulumu ve kask takmakta bu nedenle kimliği belirsiz. İddiada polis bu kişiyi yakalasa bile aracın trafikten men edilemeyeceği çünkü zaten trafiğe çıkma izni olmadığı, aynı zamanda kendisine ceza yazılamayacağı çünkü kimliğinin kanıtlanamayacağı belirtildi.

O araç ise otobanda işte böyle görüntülendi.