İsviçre'yi tek golle geçen Brezilya adını son 16’ya yazdırdı

İsviçre'yi tek golle geçen Brezilya adını son 16’ya yazdırdı

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, G Grubu'nda yer alan Brezilya ve İsviçre takımları 974 Stadyumu'nda karşılaştı. Brezilya sahadan 1-0 galip ayrılarak adını son 16’ya yazdırdı.

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci hafta maçında Brezilya ile İsviçre 974 Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Cisneros düdük çaldı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Topla daha fazla oynayan Güney Amerika temsilcisi Richarlison ve Raphinha ile girdiği tehlikeli pozisyonlardan gol üretemedi. Brezilya savunmasında da hata yapmazken, ilk 45 dakika golsüz geçildi. 64. dakikada Vinicius Junior’un golü VAR kontrolü sonrası iptal olurken, baskısını arttıran Brezilya 83. dakikada aradığı golü Casemiro ile buldu.

GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTİLEDİ

Vinicius Junior’dan pası alan Rodrygo, ceza yayı üzerinde tek pasla meşin yuvarlağı Casemiro’nun önüne aktarırken, Casemiro da ayağının dışıyla yaptığı vuruşla Brezilya’yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Gol sonrası oyun üstünlüğünü bırakmayan Sambacılar kalan sürede başka gol bulamazken, maçı da 1-0 kazandı ve puanını 6’ya çıkarttı. Bu sonuçla Brezilya gruptan çıkmayı garantilerken, İsviçre ise mağlubiyetin ardından 3 puanda kaldı.

H Grubu’nun son maçlarında 2 Aralık Cuma günü TSİ 22:00’de Kamerun - Brezilya, Sırbistan - İsviçre karşılaşmaları oynanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN