Kanarya’dan stoper harekâtı

Kanarya’dan stoper harekâtı

Gelecek sezon Süper Lig’de şampiyonluk hasretini dindirmek isteyen Fenerbahçe, savunma hattındaki sorunları takviye ile çözmeyi hedefliyor. Stoper transferinde rotasını İtalya’ya çeviren Sarı-Lacivertliler, Marash Kumbulla ve Rodrigo Becao’u liste başına aldı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i 2. sırada tamamlayan ve Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, savunma hattında yaşadığı sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyor. Bir yandan yeni teknik direktörünü açıklamak için geri sayıma geçen Sarı-Lacivertliler, savunma hattına takviye yapmak istiyor. Fenerbahçe, geride bıraktığımız sezonda Gustavo Henrique, Samet Akaydin ve Serdar Aziz’den istediği verimi alamayınca Attila Szalai, sezonun neredeyse tamamında forma giymiş ve sahalardan 7 ay kadar uzak kalan Luan Peres kadroya dönene kadar savunma hattında istikrar sağlanamamıştı. Fenerbahçe’de gelecek sezon Peres’in yeri garanti olarak görülürken Brezilyalı savunmacıya partner aranıyor.

Bu hedef doğrultusunda Kanarya stoper takviyesi için gözünü Serie A’ya çevirdi. Sarı-Lacivertlilerin Roma’da forma giymekte zorlanan Arnavut stoper Marash Kumbulla’ya talip oldu. Fenerbahçe yönetimi Roma’nın 18 yaşındaki Arnavut stoper Marash Kumbulla’nın peşine düştü. 2021 yılında 16 yaşındayken bir diğer Serie A ekibi Hellas Verona’dan 26.5 milyon euro bedelle transfer olan Kumbulla bu sezon ancak 7 maçta forma giyebildi.

becao-20220916-interlive-it.jpg

Rodrigo Becao

Kendisine şans vermeyen teknik direktör Jose Mourinho’nun genç yıldızı kadroda düşünmediği bu sebeple de Fenerbahçe’nin olası teklifine sıcak bakabileceği gelen haberler arasında. Fenerbahçe’nin hedefinde ki genç yıldız Serie A’da bu zamana kadar 70 maçta forma giymiş ve 2 gol kaydetmişti.

maxresdefault.jpg

Marash Kumbulla

Öte yandan Sarı-Lacivertlilerin ikinci hedefi de Serie A’da top koşturan Udinese’de forma giyen Rodrigo Becao. İtalyan ekibiyle 1 yıllık sözleşmesi kalan ve kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Brezilyalı stoper Türkiye’de forma giymeye sıcak bakıyor. Ancak Becao’nun tek talibi Fenerbahçe değil. Inter ve Roma’nın yanı sıra Premier Lig ekipleri de 27 yaşındaki futbolcuyla yakından ilgileniyor. Rodrigo Becao, bu sezon Serie A’da çıktığı 28 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN