Karagümrük Pirlo'yu 'Baba' filmine gönderme yaparak açıkladı: İtalyanlar öfkeli

Karagümrük Pirlo'yu 'Baba' filmine gönderme yaparak açıkladı: İtalyanlar öfkeli

Süper Lig takımlarından Karagümrük'ün İtalyan teknik adam Pirlo ile sözleşme imzaladığını açıklama tarzı İtalya'da tepkilere neden oldu. İtalyan futbolseverler ve İtalyan basını, Pirlo'yu 'Baba' filmine gönderme yaparak açıklayan Karagümrük'e tepki göstererek "Biz bir Türk'ü kebapla yan yana koysak ne düşünürdünüz? Üstelik kebap yapmak mafya olmaktan çok daha şerefli" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından VavaCars Fatih Karagümrük, İtalyan teknik adam Andrea Pirlo ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

VavaCars Fatih Karagümrük dün sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, Pirlo ile sözleşme imzalandığını duyurarak "Andrea Pirlo Karagümrük'te. Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa'nın en önemli kulüplerinden Juventus'u çalıştırdı. Juventus'la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz'da başlamak üzere kendisini bir yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı" ifadelerini kullandı.

"BABA" FİLMİNE GÖNDERME YAPILARAK AÇIKLANDI İTALYANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kulüp bu açıklamanın ardından Twitter'dan bir mesajla Pirlo'ya İtalyanca olarak "Hoş geldin" diye seslendi. Ancak bu mesajda kullanılan görsel, mafyayı konu alan "Baba" (The Godfather) filminin afişine benzerliği nedeniyle İtalya'da polemiklere neden oldu.

BBC'den Övgü Pınar'ın haberine göre; İtalyan futbolseverler, VavaCars Fatih Karagümrük'ün 43 yaşındaki İtalyan teknik adam Pirlo'nun "Baba" (The Godfather) filmine gönderme yapılarak açıklanmasına tepki gösterdi.

"PEKİ YA BİZ BİR TÜRK'Ü KEBAPLA YAN YANA KOYSAK NE DÜŞÜNÜRDÜNÜZ?"

İtalyan futbolseverler Karagümrük'ün paylaştığı fotoğrafa, "Dünya çapında ve mutlak bir şampiyonu, Baba posteriyle, yani İtalya=mafya mesajıyla sunmak tam anlamıyla skandal!"; "Peki ya biz bir Türk'ü kebapla yan yana koysak ne düşünürdünüz? Üstelik kebap yapmak mafya olmaktan çok daha şerefli" yorumlarda bulundu.

Bazı yorumcular ise Karagümrük'ün söz konusu paylaşımını "ırkçılık" örneği olarak tanımladı. Facebook'taki bir yorumcu da "Beni böyle sunsalar çoktan istifa etmiştim" dedi.

"TÜRKİYE'DE BABA GİBİ SUNULDU"

İtalyan futbolseverlerin sosyal medyadaki tepkileri İtalyan basınına da yansıdı. İtalya'dan La Repubblica gazetesi, Andrea Pirlo'nun Karagümrük'e transferini bu unsuru öne çıkararak değerlendirerek, paylaşım hakkında "Pirlo: Ne 'karşılama' ama. Türkiye'de 'Baba' gibi sunuldu" başlığını kullandı.

"TÜRK KULÜBÜ EN BASMAKALIP ÖNYARGILARDAN BİRİNE BAŞVURDU"

La Repubblica, "Teknik direktör, sosyal medya görüntüsünde Don Vito Corleone olarak gösterildi. Fatih Karagümrük'ün sosyal medya kanalında 'Baba' posterindeki kişi Andrea Pirlo'nun ta kendisi. Türk kulüp yeni teknik direktörünü, İtalyanlar hakkındaki en basmakalıp önyargılardan birine başvurarak, tatsız biçimde tanıttı" diye yazdı.

"İTALYANLAR ÖFKELİ"

Il Fatto Quotidiano gazetesi de haberi, "Andrea Pirlo, Karagümrük'ün yeni teknik direktörü. Türk kulüp bunu, Pirlo'yu Don Vito Corleone'e benzeterek duyurdu: Twitter'da İtalyanlar öfkeli" başlığıyla verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN