Kartal’da savunma sil baştan

Kartal’da savunma sil baştan

Süper Lig’de üst üste puan kayıpları yaşayan Beşiktaş’ta savunma hattı değişiyor. Sakatlığını atlatan Romain Saiss’in ilk 11’e dönmesi beklenirken Trabzonspor maçında gole sebebiyet veren Masuaku’nun yerine Umut Meraş’ın savunma tandeminde yer alması gündemde.

Beşiktaş’ta üs üste yaşanan puan kayıplarının ardından teknik direktör Valerien Ismael, kötü gidişata dur demenin yollarını arıyor. Fransız teknik adam yaşanan sakatlıklar ve form düşüklüğü nedeniyle savunma hattından beklenen verimi alamamıştı.

Son gelişmelerin ardından Beşiktaş’ta farklı bir savunma tandemi denenecek. Beşiktaş’ın bu sezonki transferlerinden biri olan Romain Saiss, Giresunspor maçında sakatlanmış ve Trabzonspor maçında forma giyememişti. Faslı stoperden Siyah-Beyazlılara sevindirici bir haber geldi.

Trabzonspor’un attığı 2 gol sonrası savunmadaki lider eksikliğini yaşayan Beşiktaş’ta gözler Saiss’in durumuna çevrildi. Adale sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalan 32 yaşındaki futbolcu yoğun bir tedavi süreci geçiriyor. Deneyimli oyuncunun, takım çalışmasında yer alması halinde Hatayspor’la oynanacak Süper Lig karşılaşmasında görev yerine dönmesi bekleniyor. Takımda adale sakatlığı bulunan bir diğer sol stoper Emre Can Uzunhan’ın da durumunun iyiye gittiği belirtildi. İyileşmesi durumunda Saiss’in ilk 11’e dönmesi bekleniyor.

Trabzonspor karşılaşmasında yaptığı hatayla takımının gol yemesine sebep olan Artur Masuaku için de teknik heyet kararını verdi. Performans ve konsantrasyon konusunda eksikleri bulunan tecrübeli futbolcuyu bir süre dinlendirme kararı alan teknik direktör Valerien Ismael, Hatayspor müsabakasında sol bekte Umut Meraş’a süre vermeyi düşünüyor. Umut Meraş geride kalan haftalarda 4 maçta 38 dakika süre alabildi. Futbolcunun Beşiktaş’tan ayrılmayı düşündüğü de geride bıraktığımız haftalarda gündeme gelmişti.

ISMAEL AVCI’YI SOLLADI

Spor Toto Süper Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş’ın tartışılan ismi Valerien Ismael, kendisinden önce görev alan son üç teknik adamdan sadece birini geçebildi. Şenol Güneş, Sergen Yalçın, Valerien Ismael ve Abdullah Avcı’nın ilk 18 maçlık performansları dikkati çekti. Güneş’in her açıdan zirvede olduğu listede Sergen Yalçın ikinci sırayı alırken Ismael söz konusu çalıştırıcılar içinden sadece Avcı’yı geçebildi. Bununla birlikte Avcı’nın galibiyet sayısı da Fransız teknik adamın galibiyet sayısını geride bıraktı. Şenol Güneş, Sergen Yalçın’a 8, Valerien Ismael’e 12 ve Abdullah Avcı’ya 14 puan fark attı. Şenol Güneş 18 haftada 44, Sergen Yalçın 36, Ismael 32 ve Avcı da 30 puan topladı.

TAYFUR GÖREV BEKLİYOR

Beşiktaş’ın Alanyaspor’dan transfer ettiği Tayfur Bingöl, siyah-beyazlı takımda düzenli olarak ilk 11’de forma giymek istiyor. Siyah-Beyazlılara sol kanat beki olarak transfer edilen Tayfur Bingöl, Beşiktaş’taki macerasında henüz çok uzun süre geçmemiş olmasına rağmen sağ bek, orta saha ve sağ kanat hatlarında forma giymişti. Takım çalışmalarında etkin görüntüsüyle dikkat çeken Tayfur, teknik ekibi memnun ediyor. Tayfur, teknik direktör Valerien Ismael’in görev vereceği her bölgede oynamaya hazır. Hatayspor maçında da Bingöl forma bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN