Pota derbisinde gülen Fenerbahçe

Pota derbisinde gülen Fenerbahçe

EuroLeague’de 5’inci maç haftası Türk derbisine sahne oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi konuk ederken Ergin Ataman’ın öğrencileri, parkede varlık gösteremedi. Dimitris Itoudis’in Fenerbahçe’si ise aldığı net galibiyet ile sezona 5’te 5 ile başlayan taraf oldu.

BİLGEHAN UÇAK

EuroLeague’de derbi haftasıydı: Anadolu Efes, iç sahada Fenerbahçe’ye yenilirken pek bir varlık ortaya koyamadı. Larkin’den sonra Beaubois’nın da olmaması Ergin Ataman’ın elini kuşkusuz çok zayıflatıyor. Geçen sene Fenerbahçe forması giyerken silik bir performansı vardı Polonara’nın. Oysa, Baskonia’dan biliyoruz ki potansiyeli çok yüksek bir isim. Şimdiye kadar Efes macerası da hayli sönük geçiyor. Ataman da ona neredeyse hiç şans vermedi. Gene de, zaman ilerledikçe, Polonara’nın daha çok süre almasını beklediğimi söyleyeyim. Öyle kolay kolay vazgeçilecek bir oyuncu değil.

Fenerbahçe’de tebrikin en büyüğü Coach Dimitris Itoudis’e. Birkaç sezondur sallanan ve takım hüviyetini kaybeden Fenerbahçe’yi çok çabuk toparladı. Üstelik Nando de Colo, Vesely ve Polonara gibi üç önemli oyuncuyu kaybettikleri bir sezonun ardından yaptırdığı transferler ve herkesten verim almasıyla Fenerbahçe tribünleri ateşledi.

Calathes, Wilbekin, Guduriç, henüz forma şansı bulamayan ama kadroya dahil olur olmaz ciddi fark yaratacak Bjelica, hâlâ alışmaya çalışan Edwards… Ayrıca, üç uzununu da iyi kullanıyor Itoudis. Motley, Booker ve Jekiri, derbide Zizic, Dunston ve Pleiss’a büyük üstünlük kurdular.

Böyle olunca, Fenerbahçe sezona beşte beşle başladı. Üstelik, Maccabi ve Efes gibi Final Four için en büyük rakiplerini rahat geçerek bu seriyi yaptılar. Haftaya Barcelona deplasmanında galip gelebilirse Fenerbahçe son sezonlarda görülmedik bir başlangıca imza atacaktır.

Barcelona, Milano’yu farklı geçti. Ben bu Messina’ya nasıl bu kadar atfedildiğini hiç anlayamadım. Bence Ettore Messina ile Svetislav Pesic arasında çok büyük bir benzerlik var: İkisinin dönemi de çoktan kapanmış. Pesic’in miadının dolduğunun dünya artık farkında, yakında Messina’dan da haberdar olacaklar.

Jasikevicius için Fenerbahçe maçı önemli. Zira ili sezondur olduğu gibi gene hayli sallanarak geldi bu haftaya. Bir türlü güven vermiyor takımı. İşte Fenerbahçe ile arasındaki temel fark bu: Fenerbahçe yenilebilir ama oyunu güven veriyor. Barcelona kazansa da güven vermiyor.

Beni şaşırtan takımlardan biri Bayern oldu. Münih temsilcisi beş maçta sıfır çekti. Bu hafta Kızılyıldız’a da kaybettiler. Trinchieri bu kadar başarısızlığa alışık biri değil. Nasıl toparlayacağını göreceğiz. Bu hafta iç sahada sürekli yendiği Ataman’ın Efes’i ile oynayacak. Çok zor maç.

Tabii Kızılyıldız’da o seviyenin çok üstünde iki oyuncu olduğunu hatırlatayım: Nedovic ile Vildoza. Galibiyeti onlar getirdi.

Real Madrid’de hocanın suyu iyice ısınmaya başladı. Birkaç maç daha kredisi var. Ama böyle devam ederse Pablo Laso’nun sağlığının yeniden takımın başına geçecek kadar düzelmiş olduğu haberlerini okumaya başlarız diye düşünüyorum.

Real Madrid, bu hafta Milano’ya gidiyor, arkasından da Efes’i konuk ediyor. Çok zor iki maç. Bakarsınız, Aralık gelmeden Laso parkedeki yerini alır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN