Red Bull ve Porsche, 2026 ve sonrası için görüşmelerinde sona geliyor

Red Bull ve Porsche, 2026 ve sonrası için görüşmelerinde sona geliyor

İddialara göre Porsche ve Red Bull arasında bir süredir devam eden görüşmelerde sona gelindi ve resmi olarak anlaşmanın Mart aylarında tamamlanabileceği söylendi.

Volkswagen Grubu bilindiği üzere son dönemlerde Formula 1 ile içli dışlı olmaya başladı. Porsche ve Audi ile spora girmeye niyetlenen VW Grubu, motorların basitleştirilmesi ve daha çok elektrik kullanılması için sunduğu teklifin kabul edilmesinin ardından spora girmeye daha da çok niyetlendi. 2026 yılı için kabul edilen yeni motor düzenlemelerinin ardından, Red Bull takımına motor sağlayan Honda’nın spordan ayrılmasıyla birlikte Porsche tarafının ana odağı oldu zira kendileri pek de orta grupta savaşacak bir motorsporları geçmişine sahip değiller. Markanın hedefinde, şampiyonluğa oynamak var bu nedenle de sıfırdan bir takım kurmak yerine, halihazırda üst grupla mücadele eden bir takımla yarışmayı seçmeleri mantıklı görünüyor.

image.jpg

ANLAŞMALAR İYİ GEÇTİ

İddialara göre ise, Porsche ve Red Bull arasındaki anlaşmalar gayet iyi geçti ve anlaşmaları tamamlamak için gereken tek şey VW Grubunun yönetim kurulundan resmi onay gelmesi. Porsche’nin spora girmesi için gereken bu onayın ise Mart ayı başlarında verilmesi bekleniyor.

SPORA GİRMELERİ İÇİN GEREKEN KOŞULLAR GERÇEKLEŞTİ

Porsche CEO’su Oliver Blume, spora girmeleri için gereken koşulların gerçekleştiğini fakat çok fazla bekleyemeyeceklerini de dile getirmişti. Öte yandan Red Bull’un motorsporları başkanı olan Helmut Marko, geçen ay yaptığı açıklamalarda Honda ile 2025 yılına kadar destekli olarak çalışacaklarını açıklamıştı. Her ne kadar spordan ayrılmış olsa da desteğini 2025’in sonuna kadar sürdürecek olan Honda, 2026 yılında yeni motorlar geleceğinden ötürü muhtemelen Red Bull ile olan ‘destekli ortaklıkları’ muhtemelen devam edemeyecek bu nedenle de Red Bull 2026 ve sonrası için yeni bir motor üreticisine sıcak bakıyor.

Porsche daha öncesinde Formula 1’e girmeye çok yakındı fakat Formula 1 yönetiminin aldığı kararlardan memnun olmayan Porsche, seçimini Formula E’den yana kullanmıştı. Son dönemlerde ise Porsche WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) için yeni LMDh programını sürdürüyor.

paudi.jpg
Olası bir Red Bull-Porsche partnerliğinde olabilecek hayali bir Red Bull aracı.

F1 YÖNETİMİ İSTEKLERİ YERİNE GETİRMEK ADINA ÇOK ÇALIŞTI

Formula 1 Yönetimi, VW Grubuna istedikleri kriterleri hazırlamak adına bir sürü karar aldı. Sürdürülebilir yakıtları tercih eden VW Grup aynı zamanda da MGU-H olarak adlandırılan karmaşık ünitenin motorlardan kaldırılmasını talep ediyordu ve ana şartlarından bir tanesiydi. FIA Dünya Motorsporları Konseyi ise Aralık ayında MGU-H ünitesinin yeni dönem motorların geleceği 2026 yılında ve sonrasındaki ünitelerde kullanılmayacağını açıkladı.

Diğer yandan, VW Grubu Porsche ile Red Bull’a ilgi gösterirken Alman Grubun spora girmek istediği bir diğer marka olan Audi’nin ise adı McLaren ile sık sık anılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN