Samuel Eto'o suçlamaları kabul etti: Hapse girmemek için 3,8 milyon euro ödeyecek

Samuel Eto'o suçlamaları kabul etti: Hapse girmemek için 3,8 milyon euro ödeyecek

Barcelona'da forma giydiği dönemde vergi kaçırdığını itiraf eden Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o, 22 ay hapis ve 1,8 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Eto'o, cezaevine girmemek için Maliye'ye toplamda 3,8 milyon euro ödeyecek.

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı Samuel Eto'o, İspanya'nın Barcelona takımında forma giydiği dönemde (2004-2009) vergi kaçırma suçundan 22 ay hapis ve 1,8 milyon euro da para cezası aldı.

Barcelona 11. Ceza Mahkemesinde görülen davada Eto'o, 2006-2009 yılları arasında dört ayrı suçtan vergi kaçırdığı suçlamalarını kabul etti. Mahkeme tarafından 22 ay hapis ve 1,8 milyon euro para cezası alan Eto'o, cezaevine girmemek için Maliye'ye toplamda 3,8 milyon euro ödeyecek.

“Gerçekleri biliyorum, cezamı ödeyeceğim ancak o zamanlar çocuk olduğumun ve babamın (Mesalles’in) istediği şeyleri yaptığımın bilinmesini istiyorum” açıklamasıyla kendini savunan Kamerun futbol efsanesi Eto'o, Hazine’ye karşı 4 farklı suçtan ceza aldı.

Kamerunlu efsane ismin işbirlikçisi olarak suçlu bulunan Mesalles için de 4 yıl 6 ay, 1 yıl hapis cezası istendi.

Daha önce Türkiye'de Antalyaspor ve Konyaspor formalarını da terleten Eto'o hakkında 10 yıl hapis cezası talep edilmiş ancak futbolcunun, yaklaşık 2 milyon euroluk vergi borcunu ödemesinin ardından bu ceza 22 aya kadar indirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN