Stefan Kuntz: Gerçeklerle yüzleşmek lazım

Stefan Kuntz: Gerçeklerle yüzleşmek lazım

A Milli Futbol Takımı'nın Faroe Adaları'na 2-1 yenilmesinin ardından açıklama yapan Teknik Direktör Stefan Kuntz, " Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Bir hoca değiştirerek, şu anki realitenin hemen değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil" dedi.

A Milli Takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 6’ıncı maçında Faroe Adaları ile Torsvollur Stadı’nda karşılaştı. Ev sahibi ekip karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Stefan Kuntz, "Teknik direktör değişikliğinden söz etmek kolay. Hocayı değiştirelim demek kolay. Gerçeklerle yüzleşmek lazım. Türk Milli Takımı'nın şu andaki gerçek durumu bu. Bir hoca değiştirerek, şu anki realitenin hemen değişmesini beklemek de pek gerçekçi değil. B Ligi'ne yükseldik bunu unutmayalım. Ben asla vazgeçmem! Bu durum beni daha fazla motive etti." dedi.

Kuntz "Bahane üretmemek lazım hiçbir şekilde. Belli şeyleri söylemek gerekirse, hiçbir milli takım en kaliteli 10-11 oyuncusunu kaybederse onun yerine başka oyuncular koyması zor oluyor" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kuntz, "Kamuoyu önünde oyuncularımı eleştirmek istemiyorum. Bugünün koşulları itibarıyla değerlendirdiğimizde Türk Milli Takımı'nın gerçeği ve kalite anlamında durumu bu" ifadelerini kullandı.

Televizyon programlarında konuşulan bazı konuları eleştiren Kuntz, "Trabzonspor-Kopenhag maçı için otel odamda televizyon izlerken, adımın geçtiğini gördüm. Takım menajerimizden bu yayını izlemesini istedim. Yorumcu, Stefan Kuntz'un bu maçı neden izlemediğini ve bu yüzden beni saygısızlıkla suçluyordu. Ancak ben maçtaydım. Yine bir televizyonda, 'Serdar Dursun'u çağıran başka bir teknik direktördü değil mi?' denince 'Evet, biz çağırdık.' deniyor. Serdar Dursun'u ilk kez çağıran biziz. Böyle gerçekleri bile çarpıtabiliyorlar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN