TFF harcama limiti ne demek, uyulmadığı zaman cezaları neler? TFF harcama limiti cezaları

TFF harcama limiti ne demek, uyulmadığı zaman cezaları neler?  TFF harcama limiti cezaları

TFF harcama limiti ne demek, nasıl hesaplanır? TFF harcama limitine uyulmadığı takdirde verilen cezalar nedir? Soruları futbol tutkunları tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlandı. İşte TFF harcama limiti hakkında merak edilenler. Detaylar haberimizde...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), harcama limiti uygulaması getirerek Türk futbolunda mali dengesizliği önlemek istiyor. Transferler ve kulüplerin harcadığı para miktarı nedeniyle TFF, Finansal Fair Play (FFP) yönergelerine uygun olarak böyle bir karar aldı.

Her kulüp, transfer ve diğer harcamalarda bir harcama limitine tabi olacaktır. Bu kapsamda her takımın belirli bir limiti olacak ve bu limit aşılamaz. Takım harcama limiti aşılırsa transfer yasakları, puan silme gibi can sıkıcı yasaklar uygulanacaktır. Hedeflenen TFF; kulüplerdeki borç dalgasını durdurmak ve harcamaları kontrol etmek istiyor.

Harcama Limiti Uygulaması

Genel olarak, FIFA kulüpleri işletme olarak görür. Yıl sonunda her şirket kar ve zarar beyan eder. Ancak FIFA'nın istediği çok önemli bir şey var; Kulüpler aldıkları kadar satarlar. 2 elma alırsan 2 armut satarsın. Eğer kar etmediyseniz, FIFA 3. elmayı satmanızı istemiyor, bunun sonucunda açıklar ve kulüp borç ağını genişletmek ortaya çıkıyor.

TFF, Türkiye'de de benzer bir program başlattı. Karar alma mekanizmasını sağlam tutmak isteyen TFF, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarını mercek altına aldı. Her kulüp kendi bacağından asılacağı için harcama limiti yönetmeliğine uymayan kulüplere farklı cezalar uygulanıyor.

Harcama Limiti Cezaları

Harcama Limiti uygulaması kulübe özel olup TFF tarafından duyurulacaktır. Bu kapsamın ötesinde, her kulüp maliyetlerini daha iyi kontrol etmek için TFF tarafından davet edilecek. Aksi takdirde TFF aşağıdaki cezaları uygulayacaktır;

• Harcama Limitinin %5 aşımı durumunda; İhtar Cezası

• Harcama Limitinin %10 olması durumunda; Kadro Sınırlaması Cezası

• Harcama Limitinin %20 olması durumunda; 1 Puan Silme, Transfer Yasağı vb.

• Harcama Limitinin %25 olması durumunda; 2 Puan Silme, Transfer Yasağı, Para Cezası vb.

• Harcama Limitinin %25 üstü olması durumunda; 3 Puan Silme, Para Cezası vb.

Tüm kulüplerin uyması zorunludur. TFF her yıl kulüplere limitleri açıklayacak. Bu açıklama tarihi; Eylül ayında olacak.

TFF Harcama Limiti Nasıl Hesaplanır?

TFF harcama limitleri, takımların bir önceki yılki lig puanlarına göre belirlenir. Bu sayede takımların gelecek sezon ne kadar harcayabileceği hesaplanmış olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN