Trabzonspor, borsada da lider! Piyasa değeri tavan yaptı

Trabzonspor, borsada da lider! Piyasa değeri tavan yaptı

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yoluna namağlup devam ediyor. Bordo-mavili takım liderliğin keyfini yaşarken bir taraftan da kasasını dolduruyor. Rakiplerine en az 9 puan fark atan Bordo-Mavililer'in piyasa değeri 3.5 milyar TL'nin üzerine çıktı. Fırtına'yı 2.9 milyar TL ile Fenerbahçe, 2.2 milyar TL ile Galatasaray ve 1.3 milyar TL ile Beşiktaş takip etti.

Süper Lig'de yeni sezona bomba gibi bir giriş yapan Trabzonspor, piyasa değerinde de rakiplerine büyük fark attı. Ligde Fenerbahçe , Galatasaray ve Beşiktaş 'a en az 9 puan fark atan Bordo-Mavililer, borsada da yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Akşam'ın aktardığına göre; son 6 ayda yatırımcısına yüzde 250 kazandıran Bordo-Mavililerin hisseleri, 2.35 TL'den, 8.3 TL'ye kadar yükseldi. Dün borsada 8.5 TL'yi gören Trabzonspor'un piyasa değeri, kapanışta 3.5 milyar TL oldu. Böylece Trabzonspor'un borsada işlem gören spor şirketleri arasında en değerli şirket olmasını da sağladı.

KARTAL DİBE İNDİ

Trabzonspor'un borsadaki piyasa değerine en yakın rakip ise Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler 2.9 milyar TL civarındaki değeriyle ikinci sırada yer aldı. Borsada işlem gören bir diğer büyük takım Galatasaray ise 2.24 milyar TL'lik değerle üçüncülüğü elde etti. Geçen sezon şampiyonlukta hisseleri 13 TL'yi gören ancak beklentinin gerçekleşmesinin ardından hızlı bir düşüş yaşayan Beşiktaş ise piyasa değerinde son sırada yer aldı. Geçen sene en değerli şirket konumuna yükselen Siyah-Beyazlılar bu günlerde 1.4 milyar TL'lik değeriyle yatırımcısını üzüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN