Trabzonspor şampiyon olamadığı için intihar etmişti: Şampiyonluğa kardeşim adına çok sevindim

Trabzonspor şampiyon olamadığı için intihar etmişti: Şampiyonluğa kardeşim adına çok sevindim

5 Mayıs 1996 tarihinde Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye mağlup olarak şampiyonluğu kaçırmasının üzüntüsüne dayanamayarak intihar eden Trabzonspor taraftarı Mehmet Dalman'ın ağabeyi Ahmet Dalman, bordo-mavili takımın bu sezon elde ettiği şampiyonluk kupasını kardeşinin mezarına getirilmesini istediğini belirterek "Şampiyonluğa en çok kardeşim Mehmet Dalman adına çok sevindim. Şampiyonluk kupasının mezara getirilmesini istiyorum. Bunu Başkan Ahmet Ahmet Ağaoğlu’na da söyledim" dedi.

FURKAN UZUN

Spor Toto Süper Lig 'de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor'da tarihi başarıya en çok sevinenlerden birisi de 5 Mayıs 1996 tarihinde bordo-mavililerin Avni Aker'de Fenerbahçe'ye 1-2 mağlup olarak şampiyonluğu kaybetmesiyle intihar eden Mehmet Dalman’ın ağabeyi Ahmet Dalman.

Ahmet Dalman, Trabzonspor'un 1995-1996 sezonunda sahasında Fenerbahçe 'ye yenildiği maçın ardından mağlubiyete dayanamayarak intihar eden kardeşi Mehmet Dalman'ın mezarını ziyaret ederek kardeşine şampiyonluğun haberini verdi.

"ŞAMPİYONLUĞA KARDEŞİM ADINA ÇOK SEVİNDİM"

38 yıl sonra gelen şampiyonluğa kardeşi adına çok sevindiğini belirten Ahmet Dalman, "Trabzonspor’un şampiyonluğuna kardeşim Mehmet Dalman adına çok sevindim. Şampiyonluk hasretimiz sona erdiği için çok sevinçliyiz. Kardeşim hayatta olsa ve o da bu şampiyonluğun sevincini yaşayabilseydi çok güzel olurdu." dedi.

"İNTİHAR MEKTUBUNDA DÜNYAYA YENİDEN GELSEM YENİDEN TRABZONSPORLU OLURDUM DİYE YAZMIŞTI"

Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrasında Mehmet Dalman'ın bir intihar mektubu yazarak hayatına son verdiğini kaydeden Ahmet Dalman şunları söyledi:

Kardeşim 5 Mayıs 1996’daki Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasından sonra bir mektubu bırakarak intihar etti. Kardeşim mektubunda “Ölümümden kimse sorumlu değildir. Yeniden dünyaya gelsem yine Trabzonsporlu olurdum. Beni Trabzonspor bayrağına sarılı bir şekilde beni defnedin” diye yazmıştı.

mdalman.jpg

"KARDEŞİME YENİ BİR MEZAR YAPILMASI İÇİN AHMET AĞAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Mehmet Dalman'a yeni bir mezar yapmak için görüştüklerini belirten Ahmet Dalman, Trabzonspor yönetiminin tavrı karşısında kırgınlık yaşadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 1 ay önce kardeşim Mehmet Dalman’a yeni bir mezar yaptırmak için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile konuştuk. Mezar taşı beğendik. Ben yardım istediğimi, durumumun kötü olduğunu söyledim. Ama yönetimin bundan haberi var mı bilmiyorum. Beğendiğimiz mezar taşının ücreti 37 bin 500 lira ücreti olduğu için Trabzonspor yönetimi buna sıcak bakmadı. Mezar taşını Trabzon’da 20 bin lira ücrete yaptırabileceklerini söylediler. Böyle bir polemik yaşadık.

dalman-ahmet.jpg

DAHA UCUZA YAPTIRMAK İSTİYORLAR

Daha ucuza yaptırmak istiyorlar. Ama anlamıyorum bu kadar paraları var ekonomik güçleri var. Daha iyi daha güzel bir mezar yaptırmak gerekirken ucuza yaptırmak istiyorlar. Bu duruma anlam veremiyorum. Kırgınlığım yok. Ancak bu çocuk benim kardeşim. Mehmet Dalman bir taraftar olarak bu kulüp için canını verdi. Daha yakışır bir şekilde daha iyi bir mezar yaptırmak gerekmez mi? Tabi insan biraz kırılıyor."

"BAŞKAN AĞAOĞLU NEDEN KONUŞMAK İSTEMEDİ BİLMİYORUM"

Mehmet Dalman'ın ölüm yıldönümü nedeniyle bugün Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun mezarlığı ziyaret ettiğini açıklayan Ahmet Dalman, Başkan Ağaoğlu ile konuşamadığını belirterek "Bugün kardeşim Mehmet Dalman’ın ölüm yıldönümü olduğu için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve beraberindeki ekip mezarı ziyaret etti. Mezara Trabzonspor bayrağı serdiler ve çelenk bıraktılar. Fakat Başkan Ağaoğlu hiçbir şey konuşmadı. “Şuan konuşmam uygun değil. Daha sonra lig bittiği zaman konuşacağım” dedi. Hiçbir şey konuşmadık.

Mezara sadece çelenk ve bayrak koydu. Giresun Görele’den bir gazeteci de bizimle beraberdi. Ahmet Ağaoğlu ile konuşacaktım. Kendisine “Sizinle beraber çarşıya kadar gelebilir miyim?” dedim. Ahmet Ağaoğlu bana “Arabada dört kişiyiz. Başka birisini alamayız” dedi. Başkanın yanındaki bir isim bana başkan Ağaoğlu’nun numarasını verdi ve “daha sonra konuşursunuz” dedi. Başkan Ağaoğlu neden konuşmak istemedi bilmiyorum." dedi

dalmana.jpg

"ŞAMPİYONLUK KUPASININ MEZARA GETİRİLMESİNİ İSTİYORUM. BUNU AHMET AĞAOĞLUNA'DA SÖYLEDİM"

Trabzonspor'un 38 yıl sonra elde ettiği Şampiyonluğun kupasını Mehmet Dalman'ın mezarına getirilmesini isteyen Ahmet Dalman, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

"Şampiyonluk kupasının mezara getirilmesini istiyorum. Bunu Başkan Ahmet Ahmet Ağaoğlu’na da söyledim. Başkan bana bu konu hakkında bir cevap vermedi. Eğer kupayı getirmezlerse basına duyuracağım ve her şeyi anlatacağım."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzonspor'un 5 Mayıs 1996'da, Fenerbahçe'ye karşı 2-1 kaybettiği maçı izlemek üzere Giresun'un Görele ilçesinden Trabzon'a giden Mehmet Dalman, mağlubiyetin ardından ertesi sabah kendisini evinin önündeki elma ağacına asarak intihar etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN