Uzakdoğu sporları Gökbilen’den sorulur

Uzakdoğu sporları Gökbilen’den sorulur

Rum Kesimi’nin baskısına rağmen taekwondo, judo, karate, aikido, hapkido, kung fu, kurash, muay thai ve wushu branşlarında KKTC’ye tarihi başarılar yaşatan Eyüp Zafer Gökbilen’in öğrencileri madalyalara ambargo koyuyor... Çocuklarının Uzak Doğu sporlarında uzmanlaşmasını isteyen birçok aile artık rotayı KKTC’ye çeviriyor...

KARAR ÖZEL HABER

Taekwondonun kurucusu General Choi Hong Hi’nin Ankara’daki tanıtıcı gösterisinden sonra Ankara’da taekwondoya başlayan Eyüp Zafer Gökbilen, şimdi Uzak Doğu sporlarında tam 9 branşta birbirinden başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Taekwondoya duyduğu ilgi ve kabiliyeti nedeniyle Japonya Gjuryu Karate Akademisi’ne giren ve üstün başarıyla mezun olan Gökbilen, 1980’de de merkezi Kore’de bulunan Kukiwon Taekwondo Akademisi’nden mezun oldu. Türkiye’deki sayısız önemli çalışmasının ardından ‘Yavru Vatan’ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) mesken tutan Gökbilen, öğrencileri ile tarih yazmaya devam ediyor.

Uzak Doğu sporlarına taekwondo ile başlayıp zaman içinde yelpazeye judo,karate, aikido, hapkido, kung fu, kurash, muay thai ve wushu branşlarını da ekleyen Gökbilen, KKTC’nin bu alandaki yükselişinden rahatsız olan Rum Kesimi baskısını da büyük mücadeleler ile aşıyor. Kısa sürede KKTC’ye Avrupa, Asya ve Dünya şampiyonalarında söz sahibi haline getiren Gökbilen’in yetiştirdiği gençler rekor üstüne rekor kırırıyor. Dünyada ‘Uzak Doğu sporlarının kralı’ olarak anılan Gökbilen’in öğrencileri 5 kıtada zaferden zafere koşuyor.

İlk göz ağrısı taekwondonun dünyadaki gelişiminde de büyük katkısı bulunan Gökbilen, artık farklı kıta ve ülkelerden gelen gençleri de yaşam tarzı haline gelen Uzak Doğu sporlarında birer usta haline getiriyor. Hatta çocuklarının akademik eğitimlerini sürdürürken bir taraftan da Gökbilen’in maharetli ellerinde şekillenmesini isteyen çok sayıda aile KKTC’ye yerleşiyor. Hayatının büyük bölümünü sporcu yetiştirmeye ayıran Gökbilen, bir kısmını da KKTC’ye Rum Kesimi üzerinden gelen sporcularının sınırı geçmesini sağlamak için kullanmak zorunda kalıyor. KKTC’ye geçerken alıkonulan öğrencileri için ekibi ile hudut kapılarına koşan Gökbilen, şampiyonalardan sonra da ülkelerine madalyalarla uğurluyor…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN