Survivor Yunus Emre Karabacak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Efsane ismin oğlu çıktı

Survivor Yunus Emre Karabacak kimdir, kaç yaşında ve nereli? Efsane ismin oğlu çıktı

Türk güreşinin efsane isimleri arasında yer alan Avrupa ve Akdeniz şampiyonlukları bulunan Reşit Karabacak’ın oğlu Yunus Emre Karabacak, Survivor 2021 kadrosunda yer aldı. Babasının yolundan giden Yunus Emre Karabacak, Kırkpınar’da 3 kez dereceye girmeyi başardı.

Erzurum’da doğan ancak Bursa’da yaşamını sürdüren Yunus Emre Karabacak, Covid-19’dan kaybettiği babasının cenazesinde, her zaman onun yanında olduğunu ve kendisinin de yıllardır güreşin içinde olduğunu açıklamıştı. Yunus Emre Karabacak, 2015’te üniversiteler arası Türkiye şampiyonu olmuştu.

YUNUS EMRE KARABACAK KİMDİR?

11 Şubat 1990’da Erzurum’da doğan ancak Bursa’da yaşayan Yunus Emre Karabacak, 20 yıldır güreş yaptığını ifade etti. Yıldızlar gençler Türkiye’de dereceleri bulunan Survivor Yunus Emre’nin Kırkpınar’da 3 defa dereceye girdiği öğrenildi. 

Liseyi Atatürk Anadolu lisesi spor bölümünde okuduktan sonra Balıkesir üniversitesi BESYO antrenörlük bölümünden mezun olan Yunus Emre, 2015 yılında üniversiteler arası Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Yunus Emre Karabacak, Bursa Osmangazi spor kulübünde spor faaliyetlerini sürdürüyor.

YUNUS EMRE KARABACAK'IN BABASI REŞİT KARABACAK KİMDİR?

Türk güreşininin efsane isimlerinden olan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü Bursa'da 66 yaşında yaşama veda eden Reşit Karabacak, son yolculuğuna uğurlandı. Reşit Karabacak'ın ayakta durmakta güçlük çektiği kameralara yansıyan Melike Karabacak, ‘Dağım yıkıldı, çok üzgünüm’ ifadelerini kullanabilmişti.

survivor-yunus-emre-karabacak-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-efsane-ismin-oglu-ciktiiii.jpeg

Güreşte Avrupa ve Akdeniz şampiyonlukları bulunan, bunun dışında dünya şampiyonalarında da başarıyla Türkiye’yi temsil eden Reşit Karabacak, Aralık 2020’de Covid-19’a yenildi. 

Aktif sporculuk hayatını sonlandırmasının ardından millî takım antrenörlüğü yapan Reşit Karabacak için Bursa’daki Mihraplı Caminde cenaze töreni gerçekleştirilmişti. Törene, Türk güreşinin efsanelerinden Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, spor camiasından birçok isim ve çok sayıda vatandaş katıldı. Reşit Karabacakın eşi Melike Karabacak ile kızları Esra, Kübra, Emine ve Elif Karabacakın törende ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

‘O KADAR RAKİBİNİ YENDİ AMA BU HASTALIĞI YENEMEDİ’

Gözyaşlarına tutamayan eşi Melike Karabacak, çok üzgün olduğunu ifade ederek, başka bir şey söylemek istemediğini belirtti.

survivor-yunus-emre-karabacak-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-efsane-ismin-oglu-ciktiiiii.jpg

Reşit Karabacak’ın oğlu Yunus Emre Karabacak ise her zaman babasının yanında olduğunu anımsatarak, onun büyük bir şampiyon olduğunu kaydetti. Ölümün, takdiriilahi olduğunu söyleyen Yunus Emre Karabacak, babasının çok savaştığını ancak bu defa olmadığını aktararak, ‘Bu sefer yenildi.’ diyebildi. 

survivor-yunus-emre-karabacak-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-efsane-ismin-oglu-ciktiiiiiiasurvivor-yunus-emre-karabacak-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-efsane-ismin-oglu-ciktiiiiii.jpg

Reşit Karabacak’ın birçok rakibini yendiğini ancak bu hastalığa yenildiğini aktaran Yunus Emre Karabacak, babasını herkesin çok sevdiğini hatırlatarak, iyileşmesi için herkesin dua ettiğini ancak olmadığını vurgulayarak, Allah’tan rahmet diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN