Taksim İstiklal Caddesi'deki patlamada yaralananları son durumu: 7'si ağır 36 kişi tedavi altında

Taksim İstiklal Caddesi'deki patlamada yaralananları son durumu: 7'si ağır 36 kişi tedavi altında

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralanan 7'si ağır 36 kişinin tedavileri çeşitli hastanelerde sürüyor. Yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğu tespit edildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaralanan 7'si ağır 36 kişinin tedavileri çeşitli hastanelerde sürüyor. 

7'Sİ AĞIR 36 KİŞİ YARALANDI

İstiklal Caddesi'nde Beyoğlu Kaymakamlığı önünde canlı bomba saldırısının ardından yaralananlar, çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralıların 17'si Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 7'si Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde, 1'i Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 3'ü Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 3'ü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2'si İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde, 1'i Eyüp Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

YARALILARDAN 12'Sİ YABANCI UYRUKLU

Sağlık Bak

anı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Öğütken, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tüm milletimize geçmiş olsun. Haseki'deki arkadaşları ziyaret ettik. Çok şükür iyi durumdalar. Gerekli müdahaleler yapıldı. Şu anda iyileşmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Saldırının ardından hastaneye kaldırılan İsrail uyruklu bir yaralının müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirten Öğütken, "Baş sağlığı diliyoruz. Terör, terör, terör." dedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.

BAŞARAN AİLESİNİN DURUMU İYİ

Bu arada, yaralılar arasındaki Çilem Başaran ile 2,5 yaşındaki kızı Asya ve 7 yaşındaki kızı Elçin Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, baba Turgut Başaran da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyor. 

Hastanede bekleyen Başaran ailesinin yakınları, ameliyat edilen Asya ile kardeşi, anne ve babasının durumlarının iyi olduğunu belirtti. 

Başaran ailesinin gezmek için Adana'dan İstanbul'a geldiği öğrenildi.

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN