Taksitle araba alınır mı? Otomobil almayı düşünenleri sevindiren gelişme!

Taksitle araba alınır mı? Otomobil almayı düşünenleri sevindiren gelişme!

Taksitle otomobil satın alma imkanı getirildi. Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği'ne göre daha önce taksitle araç satışı yapılamıyordu. Yapılan değişiklikle 60 aya kadar taksitle taşıt satın alınabilecek. İşte detaylar...

2016 yılında yürürlüğe giren Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te yapılan düzenlemeyle otomobillere bedeline göre taksit imkanı getirildi, konutta ise taksit sınırı kaldırıldı.

Taksitlendirmeyi, perakende satış yapan büyük oto galeriler ve büyük markalar yapacak. İkinci el araçların taksitli satışına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

TAKSİTLE ARAÇ NASIL ALINIR?

Özellikle son 2 yılda fiyatları hızla yükselen otomobillerin taksitle satışına izin çıktı. Daha önce bankalardan taşıt kredisi çekerek araç satın alan vatandaşlar artık kredi kartına taksit yapabilecek. Bu sayede kredi çekerken vatandaşa ilave yük olan yüksek faiz bir nebze azaltılmış olacak.

Yapılan değişikliğin sektöre nasıl yansıyacağı ilerleyen dönemde belli olacak. Zira kredi kartıyla araç satın alabilmek için bir hayli yüksek limite sahip olmak gerekiyor. Vatandaşların kredi kartına taksit yaparak otomobil satın alma eğiliminin nasıl seyredeceği merakla bekleniyor.

ARABALARA KAÇ TAKSİT YAPILIYOR?

Nihai fatura değeri 120 bin lira ve altında olan taşıt satışında taksit süresi 60 ay olarak düzenlendi.

120 bin ile 300 bin lira arasında olan taşıtlarda 48 ay taksit yapılabilecek.

300 bin ile 750 bin TL arasında olanlarda 36 ay, 750 bin lira üstü değerde olan taşıtlarda ise taksit sayısı 24 ay olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN