Türkiye'nin en ucuz hibrit otomobili Fiat Panda'ya yoğun ilgi

Türkiye'nin en ucuz hibrit otomobili Fiat Panda'ya yoğun ilgi

Fiat Panda Türkiye fiyatı 2021 belli oldu. İtalyan otomotiv firmasının A segmenti otomobili Panda, güncellenen donanımları ve hibrit motor seçeneğiyle 'en ulaşılabilir hibrit' olarak öne çıkıyor. Panda hibritin güncel fiyatı ise 146 bin 900 TL olarak belirlendi. İşte detaylar...

Dünya otomotiv sektöründe 'elektrikli araç' trendi, ülkemizde de her geçen gün artıyor. Bu geçiş sürecinde, hem akaryakıtla çalışan, hem de elektrikle çalışan 'hibrit' modeller yoğun ilgi görüyor. Daha teknolojik, daha çevre dostu ve ekonomik bir otomobile dönüşen Fiat Panda'nın hibrit modeli, şehir içinde çevik ve renkli karakterini yansıtırken, arazi koşullarında yüksek off-road kabiliyetleri sergileyerek performansından da ödün vermiyor.

panda-cross-16-9-1615454472.jpg

FIAT PANDA HİBRİT FİYATI 2021

Urban, Cross, Cross 4×4 ve Cross Plus 4×4 donanım seviyeleri ile tercih edilebilen Fiat Panda; Urban ve Cross donanım seviyelerinde sunulan 1.0 litrelik, 3 silindirli 70 HP gücündeki hibrit motoru ile yakıt tasarrufu ve performansı birleştirmesinin yanında, 146 bin 900 TL'lik fiyatıyla da öne çıkıyor.

FIAT PANDA HİBRİT MODELİNİN ÖZELLİKLERİ

Panda'nın Urban ve Cross versiyonlarında 1.0 litrelik, 3 silindirli, 70 HP, 92 NM güç üreten, emisyon ve yakıt tüketimini minimuma indirgeyen motor görev yapıyor. Yeni üç silindirli 1.0 litrelik içten yanmalı motor, kalkış ve hızlanmalar sırasında bir kayış yardımıyla enerji sağlarken, yavaşlama ve/veya frenleme sırasında ise; aracın sahip olduğu hareket enerjisinden yararlanarak güç üretip, yeniden kullanılmak üzere 12 Volt Li-Ion bataryasında enerji depoluyor. Hibrit motorlu Panda'da standart aküye ilaveten 1 adet lityum iyon batarya da bulunuyor.

YERLİ ÜRETİM FIAT EGEA'DE DEV KAMPANYA

panda-cross-4.jpg

ARABALARDA HİBRİT NE DEMEK?

Birden fazla enerji kaynağı kullanan araçlara 'hibrit otomobil' adı verilir. Aracı hareket ettirmek için benzinli veya dizel motor, elektrik motoruyla birlikte çalışır.

Bu, aracın daha az benzin yakmasını sağlayarak sadece yakıt kullanan geleneksel motorlara kıyasla daha iyi yakıt verimliliği sağlar.

Elektrik gücü, motorun performansını arttırmaya yardımcı olur. Plug-in hibritler hariç, hibrit ürünlerde batarya, aracın kendi sistemi aracılığıyla şarj edilir. Yani aracı sizin şarj etmenize gerek yoktur.

Plug-in hibritler, geleneksel otomobiller ile tam elektrikli araçlar arasında orta noktadadır. Bu arabalar hem elektrik motoru hem de içten yanmalı motorla çalışır, ancak bataryaları dışarıdan bir elektrik kaynağına bağlanarak (plug-in) şarj edilir.

panda-ic-7-inc-ekran.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN