737 Max'ın kapısının neden patladığı açıklandı! Boeing sorumluluğu kabul etti

737 Max'ın kapısının neden patladığı açıklandı! Boeing sorumluluğu kabul etti

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Alaska Havayolları uçağında meydana gelen kapı patlamasının ardında, montaj sırasında yapılan bir hata olduğunu ortaya çıkardı. Soruşturma, kullanılmayan bir acil çıkış kapısını sabitlemek için gerekli dört anahtar cıvatanın eksik olduğunu gösterdi. Boeing, yaşanan olay karşısında sorumluluk alırken, kalite ve güvenliği artırmak adına kapsamlı önlemler alacağını duyurdu.

Boeing 737 Max uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan kapı patlamasına ilişkin yapılan soruşturma, önemli bulguları ortaya çıkardı. ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nun Ocak ayında Alaska Havayolları uçağında gerçekleşen olayla ilgili yaptığı inceleme, kapının düzgün şekilde sabitlenmemiş olabileceğini gösterdi.

Soruşturmanın ilk bulgularına göre, kullanılmayan bir kapıyı gövdeye sabitlemek için kullanılan dört anahtar cıvatanın eksik olduğu tespit edildi. Bu eksiklik, kalkıştan birkaç dakika sonra kapı tıkacı olarak bilinen ve kullanılmayan bir acil çıkış kapısını kapatan panelin patlamasına, ardından uçağın ana gövdesinin yan tarafında açık bir delik bırakmasına yol açtı.

BOEİNG SORUMLULUĞUNU KABUL ETTİ

Boeing, yaşananlardan dolayı sorumluluğu kabul ederken, Boeing Başkanı Dave Calhoun, "Fabrikamızdan ayrılan bir uçakta böyle bir olay yaşanmamalı. Müşterilerimiz ve yolcuları için daha iyisini yapmalıyız. Kaliteyi ve paydaşlarımızın güvenini güçlendirmek için kapsamlı bir plan uyguluyoruz" açıklamasında bulundu.

Olay, Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunun Portland Uluslararası Havalimanı'ndan kalkmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bu durum, havacılık sektöründe güvenlik ve montaj kalitesinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Raporda belirtilen eksik cıvataların kapı panelinin yerinden çıkmasına ve sonuç olarak uçaktan kopmasına neden olduğu belirtiliyor. Boeing'in bu olaydan çıkardığı dersler ve aldığı önlemler, havacılık endüstrisinde kalite standartlarının daha da güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN