Bu telefonları kullananların fotoğrafları risk altında! Google, model model açıkladı: Güvenlik açığı tespit edildi!

Bu telefonları kullananların fotoğrafları risk altında! Google, model model açıkladı: Güvenlik açığı tespit edildi!

Kişisel bilgilerimizi, fotoğraflarımızı, videolarımızı sakladığımız telefonlarımızın güvenlik önlemleri üst düzey olması gerekiyor. Zira, olası bir güvenlik açığında bütün bilgilerimizin kötü niyetli kişilerin eline geçme riski bulunuyor. Android işletim sisteminin sahibi Google, birçok güncel modelde güvenlik açığı tespit edildiğini açıkladı. İşte, güvenlik riski olan telefon modelleri ve yapılması gerekenler...

ABD'li yazımı firması Google, bazı telefon modellerine ait işlemcilerde ortaya çıkan güvenlik açığı nedeniyle uyarı yayınladı.

BİRÇOK TELEFON MODELİNDE GÜVENLİK AÇIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kısa süre içinde bir güvenlik güncellemesi hazırlayacağını duyuran Google, sorun tespit edilen modellerin kullanıcılarının, telefonlarının işletim sistemlerini güncellemesi gerektiğini bildirdi.

Google'ın raporuna göre, Samsung tarafından üretilen bazı Exynos işlemciler güvenlik sorunlarına açık. Google'ın kendi ürettiği bazı Pixel modelleri de bu sorundan etkileniyor.

HANGİ TELEFONLARDA GÜVENLİK AÇIĞI VAR?

Google'ın güvenlik açığı uyarısı yaptığı telefon modelleri şöyle:

Samsung: S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21s, A13, A12, A04

Vivo: S16, S15, S6, X70, X60 ve X30

Google: Pixel 6 ve Pixel 7

Öte yandan Samsung'un otomobiller için üretilen Exynos Auto T5123 çipi de sorunlu. Bu çipi kullanan araçların da güvenlik güncellemesi yapması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN