Cep telefonunuzla güzel fotoğraflar çekmenin ve saniyeler içinde kalitelerini artırmanın yolu burada

Cep telefonunuzla güzel fotoğraflar çekmenin ve saniyeler içinde kalitelerini artırmanın yolu burada

Günümüzde akıllı telefonlarda yer alan kameralar bir zamanların profesyonel fotoğraf makinelerinin performansıyla adeta boy ölçüşecek duruma geldi. Akıllı telefon üreticileri cihazlarına 13 MP ultra geniş açı ve 64 MP çözünürlüğe sahip kameralar koyarak yanına AF desteği, 100x Zoom, XD Fusion gibi özellikler de ekliyor. Peki akıllı telefonuzda bulunan bu kameralarla nasıl şahane fotoğraflar çekeceksiniz. İşte size bunun sırrını ve tekniğini anlatacağız..

Akıllı telefonlar sadece birkaç yıl içinde iletişim kurma, çalışma, bilgi arama ve çok daha fazlasını yapma şeklimizde tamamen devrim yarattı. Ancak, bu cihazların içerik üretme ve tüketme şeklimiz üzerinde de büyük bir etkisi oldu. Aslında, birkaç basit hareketle, paylaşmak, göndermek veya anılarımızda saklamak için her an anlık görüntüler ve kayıtlar alabiliriz. Birkaç on yıl öncesine kadar hayal edilmesi bile imkansız olan şeyler.

man-839604-1920.jpg

Bazı tahminlere göre sadece 2021 yılında dünya çapında yaklaşık bir buçuk milyar dijital fotoğraf çekilmiş. Tahmin etmesi kolay olduğu gibi, bunların yüzde 90'ından fazlası akıllı telefonlarla çekilmiş ancak, bu çekimlerden kaç tanesi niteliksel bir bakış açısıyla gerçekten dikkate değer? Muhtemelen az. Bu nedenle, bu yazıda, sosyal medyadaki arkadaşlarımız tarafından da takdir edilebilecek, daha iyi fotoğraflar elde etmek için bazı püf noktaları sizlerle paylaşacağız.

mobile-phone-3789701-1920.jpg

KAMERA LENSLERİ TEMİZ OLMALI

Her şeyden önce, belki de en sıradan, ancak fotoğraflarımızın başarısı için belirleyici olabilecek tavsiyeyle başlayalım. Kamera lenslerini temizlemekten bahsediyoruz. Kameralar dışa dönük olduğundan, kendi parmak izlerimizle bile onları kirletmek çok kolay. Bu gerçek bir problem çünkü lenslerin kirli olması sensöre daha az ışık girmesi anlamına geliyor. Bu nedenle görüntüler her zaman bulanık olabilir, çok keskin olmayabilir ve hatları kötü tanımlanmış olabilir. Lensleri etkili bir şekilde temizlemek için, herhangi bir antistatik, alkolsüz temizleyiciyi doğrudan mikrofiber bir beze püskürtmek için kullanabilirsiniz. Ancak evden uzaktaysak temiz bir bez mendil de yeterli olacaktır.

phone-2405253-1920.jpg

KAMERA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ İKİNCİ ADIM

Kaliteli fotoğraf çekerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör de çözünürlüktür . Bu, kameranın dahili ayarlarına doğrudan erişilerek herhangi bir zamanda değiştirilebilir.
Örneğin buradan, akıllı telefonumuz tarafından desteklenen maksimum çözünürlüğü ayarlayabilir ve her bir fotoğrafın boyutunu büyütebiliriz. Ancak bu, büyük bir bellek israfı anlamına gelir ve bu nedenle, bu basit ipuçlarını kullanarak arada sırada temizlenmesi gerekir. Ayrıca, ayarlardan, fotoğraflarımızı daha uyumlu ve dengeli hale getirecek gerçekten ilginç bir aracı, yani "ızgarayı" etkinleştirebilirsiniz. İkincisi, ekranı 9 kareye bölmemizi ve böylece son fotoğraftaki konuların düzenlenmesi hakkında daha iyi bir fikir edinmemizi sağlayacaktır.

iphone-4004689-1920.jpg

YAKINLAŞTIRMAYI DİKKATLİ KULLANIN

Son olarak, fotoğrafların niteliksel olarak daha iyi görüntülenmesi için yakınlaştırmayı dikkatli kullanmak önemlidir. Bu işlev çok kullanışlıdır çünkü lensimizden uzaktaki manzaraları, nesneleri ve nesneleri çekmemize ve çekmemize olanak tanır. Bununla birlikte, çoğu zaman, fotoğraflara can sıkıcı bir grenli efekt veren dijital bir yakınlaştırmadır.

Bu sorunun üstesinden gelmek için, lens üzerine uygulanacak mini lensler ve diğer optik aletler satın alabilirsiniz. Bu şekilde, gerçek profesyoneller gibi gerçekten olağanüstü fotoğraflar çekebilmek mümkün. İşte akıllı telefonumuzun tüm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanarak güzel fotoğraflar çekmenin yolu. Daha da tatmin edici sonuçlar elde etmek için, fotoğrafları bazılarını kullanarak post prodüksiyonda da düzenleyebiliriz bunun için kullanımı çok kolay olan ücretsiz uygulamalara bakmakta fayda var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN