Elon Musk çaresiz: Twitter, çalışanlarının yüzde 80’ini kaybetti

Elon Musk çaresiz: Twitter, çalışanlarının yüzde 80’ini kaybetti

ABD medyasında çıkan iddialara göre, milyarder Elon Musk’ın 44 milyar dolara Twitter’ı satın almasından beri sosyal medya platformunda çalışan kişilerin yüzde 80’i işten çıktı veya çıkarıldı.

CNBC'nin platformun dahili kayıtlarına dayandırdığı haberine göre, Elon Musk’ın tartışmalı satın alma sürecinin gerçekleşmesinden bu yana Twitter’ın altı bin çalışanı işten çıktı veya çıkarıldı. Bu rakam, ABD merkezli sosyal medya devinde çalışanların yüzde 80’ine tekabül ediyor.

İSTİFA DALGASI

Kayıtlara göre, Twitter'ın tam zamanlı çalışan sayısı, satın almadan önce yaklaşık 7 bin 500’den bin 300’e düştü. Yaklaşık bin 400 çalışana hala ödeme yapılıyor ancak artık şirketteki sorumluluklarını yerine getirmeleri beklenmiyor. Musk, daha uzun çalışma saatlerini ve uzaktan çalışmaya son vermeyi içeren yeni sıkı kurallarına geçmesi çalışanlar arasında istifa dalgasına neden oldu.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Musk, Ekim ayının sonunda şirketi devraldı ve platformun finansal olarak çökmesini önlemek için gerekli olduğunu söyleyerek patronluk koltuğuna oturur oturmaz personel çıkarmaya başladı. Ancak ilk planı, personelin yalnızca yaklaşık yüzde 50'sini göndermekti.

‘TWITTER ÇALIŞMAZ HALE GELEBİLİR’

CNBC'ye konuşan Twitter’dan ayrılan bir mühendis, çalışan kaybının şirketin yeni özellikler geliştirirken hizmetini güvenilir bir şekilde sürdürmesini zorlaştıracağını söyledi. Şirketin kod tabanının çok geniş ve çeşitli olduğunu, yeniliklerin farklı platformlar ve programlama dilleri hakkında bilgi gerektirdiği için Twitter'ın farklı bölümlerini çalışır durumda tutmalarının zor olacağını ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN