Twitter eşyaları sattı: Mavi kuşa 100 bin dolar

Twitter eşyaları sattı: Mavi kuşa 100 bin dolar

Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın almasından sonra ilginç gelişmelere sahne olan Twitter’ın geçtiğimiz gün başlattığı açık artırma sona erdi. Platformun ABD’de yer alan ana binasında bulunan eşyaların satıldığı sanal müzayedede rekor teklif mavi kuş heykeline geldi.

Son dönemde finansal kriz iddialarıyla gündeme gelen Twitter’ın Florida eyaletinde bulunan ofisindeki onlarca eşyanın satıldığı açık artırma bitti. Sanal olarak yapılan müzayedede en yüksek teklifi 100 bin dolara ulaşan mavi kuş heykeli oldu.

twdet1.jpg

Mavi kuş heykelinin yanında, "@" şeklindeki saksı ise 15 bin dolara satıldı. Geri dönüşümden elde edilen ahşap masa da 10 bin 500 dolara yeni sahibine kavuştu. İtalya menşeili bir kahve makinesi de 13 bin 500 dolarlık son teklifle satıldı.

twdet2.jpg

Müzayede, sahibi Elon Musk'ın geçen yıl şirketi 44 milyar dolara satın almasının ardından Twitter'da tasarruf politikasının yoğunlaşmasıyla gerçekleşti. Ekim ayı sonunda şirketi devraldığından beri Musk, şirketin 7 bin 500 çalışanının yaklaşık yarısını işten çıkardı. Ayrıca Twitter'ın ücretsiz yemek gibi çalışanlarına sunduğu birçok hizmeti sonlandırdı.

twdet3.jpg

Musk, kasım ayında, birkaç reklamverenin platforma reklam vermekten vazgeçmesinin ardından şirketin "gelirinde büyük bir düşüş" gördüğünü paylaşarak Twitter’ın iflas edebileceği konusunda uyardı.

twdet4.jpg

Ayrıca Twitter'ın, ev sahiplerinin ödeme yapılmadığı için dava açtığı San Francisco'daki ana binası dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ofislerinde kira ödemediği iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN