Elon Musk'ı endişe sardı! Tesla'da kriz yaşanıyor, işten çıkarmalar artacak

Elon Musk'ı endişe sardı! Tesla'da kriz yaşanıyor, işten çıkarmalar artacak

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli araç üreten Tesla'ya yönelik taleplerde azalma yaşanıyor. Düşün talepler üzerine şirket, yıl sonundan önce teslim edilen Tesla Model 3 ve Model Y araçlar için ABD’de 7 bin 500 ve Kanada’da 5 bin dolar indirime gidecek. Tesla, çalışanlarına işe alımları durdurduğunu ve çalışanların bir kısmını işten çıkaracağını açıklamıştı. Aktarılana göre, işten çıkarmalar önümüzdeki çeyrekte olacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, yıl sonundan önce teslim edilen Model 3 ve Model Y araçlar için ABD’de 7 bin 500 ve Kanada’da 5 bin dolar indirime gidecek. Ayrıca belli bir limite kadar ücretsiz şarj sağlanacak. Tesla, daha önce Çin’de de indirime gitmişti.

Yatırımcılar, resesyon tehlikelerinin ışığında Tesla’ya yönelik talebin düşmesinden endişeli. Ekimde şirket, bu yıl araç satış hedefini tutturamayacağını söylemişti.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Reuters’ın haberine göre Tesla, çalışanlarına işe alımları durdurduğunu ve çalışanların bir kısmını işten çıkaracağını açıklamıştı. Aktarılana göre, işten çıkarmalar önümüzdeki çeyrekte olacak.

HİSSELER SATILIYOR

Musk, geçen hafta 3,58 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı. Elon Musk, kasımda da 3,95 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı. Ayrıca Musk, bu yıl nisanda yaklaşık 8,5 milyar dolar ve ağustosta 6,9 milyar dolar değerinde Tesla hissesini daha satmıştı.

ÇOĞUNLUK, İSTİFA ETMESİ İÇİN OY KULLANMIŞTI

Musk, geçtiğimiz günlerde “Twitter istifa etmeli miyim” sorusu için anket açmıştı. Çoğunluk, Musk’ın istifa etmesi gerektiği yönünde oy kullanmıştı. Bunun üzerine Tesla hisseleri yüzde beş artmıştı.

Musk, Twitter’ı yeniden yapılandırmaya odaklandığından, yatırımcılar, onun sadece Twitter’la ilgilendiğini ve Tesla’yı boşlayarak yönetim zafiyetini oluşturduğunu düşünüyordu. Bundan dolayı da Tesla hisseleri değer kaybediyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN