Elon Musk Twitter CEO'luğunu bırakıyor: Anketten çıkan sonuca uyacak

Elon Musk Twitter CEO'luğunu bırakıyor: Anketten çıkan sonuca uyacak

Son günlerde gündemden düşmeyen Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, şirketteki görevini bırakacağını açıkladı. Platformdaki CEO'luk görevinden istifa edip etmeme konusunda bir anket başlatan ve yüzde 57'nin görevi bırak oyunu kullandığı Musk, “yerine geçecek kadar aptal birini bulur bulmaz” istifa edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'ı satın alan Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, 18 Aralık’ta Twitter’da açtığı bir ankette takipçilerine, “Görevimi bırakmalı mıyım?” diye sormuş ve çıkan sonuca uyacağını söylemişti.

Twitter'ı satın aldığı günden bu yana çalışanlar ve reklam verenler başta olmak üzere birçok çevre ile sorun yaşayan Musk, "Twitter'ın başındaki kişi olarak istifa etmeli miyim? Bu anketin sonuçlarına uyacağım" paylaşımında bulundu. Twiter'ın yeni patronu, anketi başlatmasının ardından yaptığı paylaşımlarda, ayrılma konusunda "ciddi" olduğunu belirtirken, "Ne dilediğine dikkat et, çünkü onu elde edebilirsin" ifadesini kullandı.

YÜZDE 57 'GÖREVDEN AYRIL' DEDİ

Twitter CEO'sunun anketine katılan 17,5 milyondan fazla kullanıcının yüzde 57'si Musk'ın istifasını istemişti.

Anketin ardından açıklama yapan Elon Musk, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla, “yerine geçecek kadar aptal birini bulur bulmaz” istifa edeceğini duyurdu. İstifasının ardındansa yalnızca yazılım ekipleriyle çalışacağını belirtti.

Musk, oylamanın ardından ilk olarak şirketin politikalarıyla ilgili anketlerde sadece mavi tikli kullanıcıların oy kullanabileceğini açıkladı.

Aynı zamanda elektrikli otomobil Tesla ve uzay roketleri yapan Space X şirketlerinin de sahibi olan Elon Musk, Ekim ayında 44 milyar dolar ödeyerek Twitter'ı satın almasından bu yana, yaptığı değişikliklerle geniş bir kesimden eleştirilere hedef oluyor.

Şirket çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkararak işe başlayan Musk, özellikle içerik denetimine yaklaşımı bakımından eleştirildi.

İnsan hakları grupları Musk'ı attığı adımlarla nefret söylemi ve yanlış bilgi içeriği tehlikesini artırmakla suçluyorlar.

Geçen Cuma günü Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, şirketi, Twitter ile ilgili haber yapan bazı gazetecilerin hesaplarını kapattığı için kınadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN